„Romantic dance“ klavirskog dua „D-Art“ u Nišu

Koncert pod nazivom „Romantic dance“ klavirskog dua „D-Art“, koji čine Dragana Đorđević i Bisera Veljković, održaće se u sredu, 11. marta 2015. godine, u Koncertno-izložbenom prostor FU (Knjaževačka 2a) sa početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan. Na programu su dela Griga, Verdija, Bramsa i Čajkovskog.

FB cover Romantic Dance-1

Ansaml pijanista „D-Art“ osnovan je na inicijativu mr Dragane Đorđević, sa željom da istražuje i publici približi muzičku literaturu, kako originalno pisanu, tako i aranžiranu za klavir četvororučno i 2 klavira u 4 i 8 ruku, vrlo brzo osvaja simpatije domaće publike. Ideju podržavaju i pridružuju joj se u realizaciji pijanistkinje Fakulteta umetnosti u Nišu: mr Ana Aćimović, mr Bisera Veljković i mr Jelena Deljanin Aleksić.

Svoju promociju ansambl doživljava na najprestižnijem Niškom muzičkom festivalu NIMUS 2011, izvodeći Listove Simfonijske Poeme na sam dan dvestote godišnjice rodjenja ovog velikog kompozitora.

Šireći polje svog ineresovanja i na muzičku literaturu pisanu za veće ansambe, članice ovog kvarteta postaju učesnice značajnih, i pre svega, velikih projekata: Otvaranja 23. Inernacionalnih Horskih Svečanosti u Nišu i NIMUS-a 2012, izvođenjem „Svadbe“ Igora Stravinskog.

Njihovo izvodjenje Grand Galopa F. Lista, u aranžmanu za 2 klavira, izdato je na CD-u Revije klasične muzike „Muzika Klasika“.

Koncert se realizuje u okviru Konkursa za koncertne nastupe u 2014 – 2015. godini u Koncertno – izložbenom prostoru FU koji je raspisao Fakultet umetnosti u Nišu . Pravo učešća na konkursu imali su svi muzički umetnici koji su završili studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji i inostranstvu. Program je selektovao Savet KIP.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266