Romi blokirali ulicu jer 40 dana žive bez struje – policijske snage čuvaju red i mir

Stotinak žitelja romskog naselja Crvena Zvezda blokirali su danas popodne oko 19 sati ulicu Dušana Popovića, trazeći od gradskih vlasti da im najhitnije moguće uključi struju u kućama. Na licu mesta su policijske snage koje kontrolišu ovaj protest.

romi-1
foto: gradjanin.rs

Prema rečima predstavnika romske zajednice iz njihovog naselja, vise od 40 dana preko stotinak žitelja njihovog naselja živi neuslovno bez struje i vode jer su im isključeni dovodi električne energije.

romi-33

Mi ne planiramo da se pomerimo odavde sve dok nam ne uključee struju i omoguće da se ovde živi normalno, izjavio je kratko jedan od stanovnika ovog naselja.

Dug ovih stanara „vuče“ se još od prošle godine, a iznosi više desetina miliona dinara. Data im je mogućnost da ga plate na rate, ali oni to nisu servisirali prema ugovoru. Oni su protestovali ispred Gradske kuće pre nekoliko dana, ali očigledno dogovor nije urodio plodom.

N.Marković

1 Comment

  1. Gde su sada NVO, razne asocijacije, udruzhenja za zashtitu ljudskih prava, gde je nash humanizam i osecaj za tudje muke , solidarnost, demokratski pristup svim problemima a pogotovo solidarnost?
    Izgleda da vishe nicheg nema , „sve je prekrio pepeo i…“ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *