RPK Niš na konferenciji u Dubajiu

U organizaciji AIM-a i Ministarstva ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata pod patronatom NJ.V. Šeika Mohmmeda Bin Rashid Al Maktouma, premijera i vladara Dubaija i potpredsednika UAE, u periodu od 30. marta do 1.  aprila održana je investiciona Konferencija, kojoj je pored 400 delegata iz celog sveta prisustvovao i dr Dragan Kostić, predsednik Regionalne privredne komore Niš.

DUBAI 3
Dr Dragan Kostić, predsednik RPK govorio na konferenciji

U okviru sesije pod nazivom „Investicione i promocione strategije, brži tehnološki transfer i know-how uz odabrane primere dobre prakse“ na poziv organizatora, kao direktor Slobodne zone Pirot izlagao je i Dr Dragan Kostić. On je predstavio uspešan primer poslovanja slobodnih zona u Srbiji, posebno Slobodnu zonu Pirot i prednosti Ugovora o slobodnoj trgovini sa Rusijom.

Tokom trajanja konferencije Dr Kostić se sastao sa direktorom Svetskog udruženja slobodnih zona Samirom Hamrounijem i posetio jednu od najboljih slobodnih zona u svetu „DAFZ“ Dubai Airport Free zone, gde se dogovorio oko nastavka saradnje. Predsednik Kostić je tokom posete imao i sastanke sa diplomatskim predstavnicima naše zemlje i zainteresovanim investitorima iz Emirata sa kojima je razgovarao o mogućnostima za investiranje. Njima su predstavljeni potencijali i moguće strateško partnerstvo sa kompanijom Tigar A.D. kao i mogućnosti za investicije u poljoprivredne programe na Staroj i Suvoj planini. Posebno je predstavljena mogucnost za investiranje u farme ovaca i krava uz konkretnu ponudu dve lokacije koje mogu odmah da se kupe i stave u funkciju. Dogovorena je i poseta veće delegacije zainteresovanih investitora Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu kada će se i organizovati posete Pirotu i Nišu.

autor: Dragana Radenković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *