Sajt Grada Niša u rukama amatera, ne radi već dve nedelje

Sajt grada Niša, prvi put od svog nastanka, nije dostupan na internetu! To znači da već dve nedelje za javnost nisu dostupni podaci o raspisanim javnim nabavkama i konkursima koji se sprovode u ovom periodu, nisu dostupne odluke Gradskog veća, podaci o funkcionerima i ostale zvanične informacije.

sajt-grada-nisa-nekad-i-sad

Grad Niš se na interentu predstavio prvi put još daleke 1997. godine kada je postavljen prvi gradski sajt. Od tada, do danas – nikada nije stao! Sajt grada nije stao sa radom ni za vreme NATO bombardovanja 1999. godine!

Dragan Ilić, koji je 16 godina administrirao sajt, a koji sada nije podoban za novu vlast pa to više ne obavlja kaže „da je problem rešiv za maksimalno jedan dan, ali da očigledno, danas u kabinetu gradonačelnika i pored zapošljavanja kvalitetnih kadrova, to niko ne ume da uradi“.

„Sajt grada nije napadnut i nije hakovan, u pitanju je veliko neznanje i velika površnost u obavljanju posla, neiskusni amateri su predstavljeni kao profesionalci pa se to sada vraća kao bumerang. Svojim nestručnim radom i velikim neznanjem najbliži saradnici gradonačenika Perišića su „ubili“ sajt grada. Ovo je i slika i prilika na koji način se vodi grad i koliko se odgovorno radi u gradu. Moram da priznam da nisam očekivao ovako neozbiljan odnos prema elektronskoj komunikaciji Grada sa građanima što dovoljno pokazuje i odnos vlasti prema Nišlijama.“ – kaže Dragan Ilić, administrator gradskog sajta od 1997-2013. godine.

Kada će sajt grada ponovo proraditi nije poznato, ali biće interesantno proveriti koje su sve informacije sakrivene u periodu dok gradski sajt ne radi i da li će neko biti odgovoran za ovako velike propuste u eri interneta?

Novi sajt izlazi svakog trenutka

Marko Rajić, portparol kabineta gradonačelnika kaže da očekuje da izađe novi sajt Grada Niša.

– Ja očekujem da izađe svakog trenutka – saopštio je za gradjanin.rs Rajić.

M.S.