Sava Ranđelović i Stefan Jović sportske ličnosti Niša

Vaterpolista Sava Ranđelović i košarkaš Stefan Jović dobitnici nagrade „Sportska ličnost godine Niša“, u tradicionalnoj, 38. po redu, anketi „Izbor sportiste godine Niša“. Njih je, jednoglasnom odlukom, izabrao žiri od preko 35 članova, koji, pored niških sportskih novinara, članova Sekcije sportskih novinara Niša, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja „Sportista godine Niša“, a čiji je predsednik, ove godine, proslavljeni džudista Nikola Milošević.

161216-najsportiska

Ovo je prvi put u istoriji našeg Izbora da su ovo značajno prizanje podelila dvojica sportista, ali su članovi žirija imali u vidu da su i jedan i drugi dali značajan doprinos istorijskom uspehu srpskog sporta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Sava Ranđelović, koji je karijeru počeo upravo u Vaterpolo klubu Niš, sa vaterpolo reprezentacijom osvojio je, u godini na izmaku, zlatne medalje na Olimpijskim igrama, Evropskom prvenstvu i u Svetskoj ligi, dok je Stefan Jović, inače prvi Nišlija koji je postao seniorski košarkaški reprezentativac naše zemlje, bio važan adut Srbije u pohodu na olimpijsko srebro u Riju.

Priznanje „Sportska ličnost godine Niša“ dodeljuje se značajnim sportistima, trenerima ili sportskim funkcionerima, bez obzira gde trenutno žive i rade, a svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša. Ovu nagradu prethodnih godina su dobijali Ivan Miljković, Dragan Stojković-Piksi, Dejan-Rambo Petković, Stefan Jović, Andrija Živković, Nenad Manojlović, Svetislav Jovanović…

Savi i Stefanu nagrada će biti uručena na tradicionalnoj elitnoj manifestaciji „Sportski bal“, 26. decembra uveče, u restoranu „EI Bolji život“, kojom prilikom će biti saopštena imena nagrađenih i dodeljena priznanja i u ostalim kategorijama: „Sportista godine Niša“, „Najbolji mladi sportista godine“, „Najuspešniji sportski kolektiv godine“ i „Sportski novinar godine“, u kojima je jedinstveni žiri takođe obavio glasanje.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *