Savremeni standardi u novoj kuhinji „Pčelice“

Mališani vrtića Predškolske ustanove „Pčelica“ od danas ponovo dobijaju kuvane obroke.

Kao u svemu što radimo i planiramo, tako nam je i ovoga puta interes dece bio na prvom mestu, zato smo svi udružili snage i konačan ishod je savremena, po svim standardima urađena kuhinja“, izjavila je direktorka PU Pčelica Niš Svetlana Mitić. Ona ističe da je renoviranje kuhinje završeno za manje od dvadeset dana koliko je bilo planirano.

foto: „Pčelica“

Za sve roditelje koji su brinuli i izjavljivali da je nedopustivo da njihova deca jedu, kako su isticali, brzu hranu, ovo je lepa vest. Iako su mališani niških vrtića i tokom renoviranja dobijali hranu koja zadovoljava sve nutritivne vrednosti, od ove nedelje ponovo je na “meniju” kuvani obrok.

Tokom renoviranja, a po nalogu Sanitarne inspekcije Niš, saniran je pod, postavljene kiselootporne pločice po zahtevima HACCP-a u kuhinji i svim hodnicima kojima prolazi hrana. Iservisirani su kazani u kojima se kuvaju jela, dodate nove sudopere, police I posuđe od inoxa. Osim krečenja, urađenie su I drugi prateći poslovi I ispoštovani svi zahtevi sigurnosti I bezbednosti proizvodnje, distribucije I serviranja hrane deci niških vrtića.

Roditelji naših mališana su u medijima I javnosti isticali da “Pčelica” mora da nađe rešenje, da ne sme da dozvoli da deca koja ostaju po osam sati jedu suvu hranu i da je izabran loš period za renoviranje. Naravno da smo mi sve ovo sagledali, ali i morali da poštujemo nalog Sanitarne inspekcije”, kaže direktorka.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *