Saznajte više o bogatoj istoriji Niša na izložbi „Da li ste znali?“

Povodom gradske Slave Niša, Istorijski arhiv predstaviće izložbu pod nazivom „Da li ste znali?“ na kojoj će biti prikazana bogata istorija Niša. Na šesnaest panoa izložbe biće predstavljena istorija Niša iz drugog ugla, a kako kaži uz Arhiva, građanima će biti pružena mogućnost da saznaju nešto novo o našem gradu, ali i o samoj ustanovi.

Otvaranje izložbe „Da li ste znali?“ je u petak, 31. maja u 12 sati, a organizatori pozivaju da se ne propusti ovakva prilika da se zaviri u dragocenu istorijsku građu o Nišu koju oni poseduju.

„Da li ste znali da naš arhiv čuva razglednice i dopisne karte iz kraja 19. veka, fotografije o niškom sportu, knjige i dokumenta na stranim jezicima i zbirku memoranduma? Sada imate priliku da se upoznate sa nekim od najvrednijih dokumenata i artefakata koje naš arhiv poseduje“ – navode iz Arhiva.

U depoima Istorijskog arhiva Niš čuva se preko 800 fondova, tj. 4000 dužnih metara  arhivske građe, koja čini pokretno kulturno dobro i obuhvata sve oblasti društvenog života: upravu i javne službe, pravosuđe, prosvetu, privredu i bankarstvo, društveno-političke organizacije, verske ustanove, sportske organizacije, porodične i lične fondove, kao i specijalne zbirke.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *