Scenske igre i audicija u bioskopu Vilin grad

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula-Kancelarije za mlade opštine Palilula, u bioskopu „Vilin Grad“, održana je predstava SCENSKE IGRE u izvođenju prve generacije polaznika besplatne tromesečne letnje škole, koju je organizovala baletski igrač-glumica i tv voditeljka Ane Aranđelović.

scenskeigre

Boban Džunić, predsednik opštine Palilula, koji je sa saradnicima prisustvovao ovom jedinstvenom scenskom događaju, istakao je značaj aktivnosti koje podstiču interesovanja mladih i afirmišu talentovanu decu. Želeli smo da pomognemo deci i roditeljima i zato smo obezbedili da ovaj program bude besplatan-naglasio je predsednik Džunić. Uostalom, to je i jedan od ciljeva omladinske politike i podrške deci i mladima koju uspešno ostvaruje naša Kancelarija za mlade opštine.

Mališani, polaznici škole glume i scenskog pokreta, imali su uspešan nastup na sceni bioskopa. Program je otpočeo BRZALICAMA i poznavanju teorijskih pojmova iz glume a zatim je kroz PANTOMIMU, RECITACIJE, IMITACIJE, svako od polaznika Letnje škole glume i scenskog pokreta imao svoj nastup. Recitovali su Emilija Živković, „Srda“ Jovan Jovanović Zmaj; Anastasia Stanković, „Takva sam kakva sam“ Žak Prever; Anđelija Aleksić, „Sreća“ Desanka Maksimović; Viktor Stanković, „Očiju tvojih da nije“ Vasko Popa. Veštine imitiranja pokazali su Evanđelina Vuković, (drugarica); Viktor Stanković, (fudbalski komentator); Natalija Tončić, (predsednik); Darinka Stojanović, (baba); Emilija Jocić, (dečija pesma); Jovan Vuković, (krotitelj lavova); Anđelija Aleksić, (mama). Program „SCENSKE IGRE“ završen je GRUPNOM VEŽBOM „pijaca i televizijska emisija“ uz učešće svih polaznoka Škole.

Predstavu su pratili i njihovi drugari i drugarice, koji su učestvovali na audiciji u okviru drugog poziva za polaznike besplatne Škole glume i scenskog pokreta. I nova grupa đaka osnovnih škola u opštini Palilula, koji su uspešno prošli audiciju, radiće sa Anom Aranđelović u savlađivanju veština-glume i javnog nastupa, razvijanju kreativnosti, koordinaciji i pravilnom držanju tela.

D.Vidojković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *