SDS: Ministarstvo finansija nije uplatilo novac Gradu Nišu

Prvi put u istoriji, Gradu Nišu obustavljen je redovni nenamenski mesečni transfer koji Republika prebacuje lokalnim samoupravama. Niš je tako postao jedini veći grad u Srbiji kome Ministarstvo finansija nije prebacilo novac zbog nepoštovanja Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza i zbog konstantne blokade niških škola, navodi se u saopštenju Socijaldemokratske stranke iz Niša.

biranje-SDS

– Gradski odbor Socijaldemokratske stranke smatra da je ovo, nakon izveštaja Državne revizorske institucije koja je utvrdila nenamensko trošenje novca, nastavak urušavanja gradskih finansija koje je posledica nesposobnosti, neznanja ali i nedostatka interesovanja bahate gradske vlasti da na adekvatan način upravlja javnim finansijama u Gradu Nišu. Ovo je još jedan dokaz da Grad Niš ima najnesposobniju lokalnu vlast, oličenu u gradonačelniku i njegovim saradnicima, koja je gradska preduzeća, ustanove i škole dovela do kolapsa. Ovoga puta, nema opravdanja za, po ko zna koji put, urušavanje imidža Grada Niša, saopštava ova stranka.

Socijaldemokratska stranka pita koje su sada objektivne ili subjektivne okolnosti uticale na gradsku vlast da se ponaša ovako neodgovorno i da li je i ovoga puta krivac prethodna gradska garnitura. Pitamo se kako je predsednik Stalne konferencije gradova i opština, naš gradonačelnik, doveo grad u ovakvu situaciju i dozvolio da Niš bude prvi i jedini veliki grad u Srbiji kome ministarvo više ne može da toleriše pogrešne i bahate poteze u rukovođenju gradskim finansijama, iako je to činilo pune dve godine. Pitamo gradonačelnika da li će neko da odgovara što su konstantno, unazad nekoliko godina, gotovo sve niške škole u blokadi, kako je i trenutno, i ko je sebi dozvolio preveliki luksuz da škole i komunalne sisteme dovede u ovakvo stanje. Pitamo ko se i po čijem nalogu poigrava sa novcem svih građana Niša koji od ove lokalne vlasti nisu dobili ništa osim uvećanih troškova komunalnih usluga, haosa i javašluka na svakom koraku, ali i sramote pred ostatkom Srbije, zaključuje se u saopštenju ove stranke.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. E , pa … pljujete gradonačelnika !!
    Mogao je da „pokloni“ , još novca „Gorici“ , da pokloni još neki parking a i prosveti bi , možda, dao crkavicu ?
    A i ljubu s. pljujete !
    Ako nam je !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266