Sečanje na velikog čoveka i fudbalera – Ivana Krstića Belog

Pre tačno 15 godina, na današnji dan 2000. godine na pomoćnom terenu stadiona „Čair“ od udara groma poginuo je Ivan Krstić.

beli-krstic

Ivan Krstić Beli bio je perspektivni fudbaler Radničkog i mladi reprezentativac Jugoslavije. Poginuo je sa nepunih dvadeset godina.

Cela Jugoslavija znala je da je ovaj mladi reprezentativac potpisao ugovor sa francuskim Lilom, zbog čega je bio izuzetno srećan. Pre tačno 15 godina, na pomoćnom terenu Čaira u toku je bio trening, vreme je bilo kišovito, ali su svi očekivali da će brzo proći. Međutim, onda je, kažu prisutni, usledio jak udarac posle koga su se svi trgli, svi sem Ivana. Tragična smrt ovog divnog momka ostavila je dubok trag u životima mnogih. Ovaj izuzetan momak i reprezentativac, očekivalo se tada, da pređe u francuski Lil, ali je tragedija tada zavila u crno niški fudbal.

Fudbalska škola Radničkog nosi ime Ivana Krstića Belog, u sećanje na ovog vanrednog fudbalera.

Ivan Krstić Beli nosio je dres sa brojem 10, navijači Radničkog ćute prvih deset minuta na svakoj utakmici,neprestano skandiraju njegovo ime, a na južnoj tribini je, na svakoj utakmici, istaknuta zastava sa njegovim imenom.

FK Radnički svakog dana iskazuje duboko žaljenje zbog ove tragedije.

Zvanični sajt FK Radnički Niš

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *