„Sedeljka“ na stiroporima dok niški političari zasedaju u skupštini

Udruženje predsednika skupština stanara će sledeći protest organizovati 23. septembra ispred gradske skupštine u Nikole Pašića 24, kada zaseda ovaj organ i to tako što će aktivisti sedeti na stiroporu, ne bi li skrenuli pažnju na odbornike da izglasaju odluku o nižoj ceni grejanja. Ovo je na današnjem protestu saopštio Đokica Jovanović, jedan od inicijatora stvaranja ovog udruženja.

protest-33
Prvi put danas šetnja kroz centar Niša

Protest je danas krenuo od Gradske toplane preko deonice kod Niške televizije, sve do Gradske kuće.

-Oni misle da nas prevedu žedne preko vode, da nam dva meseca pošalju snižene račune, a onda ponovo da vrate cenu grejanja na staro. To neće moći. Zato smo mi ovde da im kažemo da želimo pravednu i socijalnu komunalnu politiku. Zato smo se udružili sa Lokalnim antikorupcijskim forumom, udruženjem potrošača „Forum“ i Savezom nezaposlenih radnika- rekao je Jovanović na skupu.

protest-35
Đokica Jovanović i Nebojša Veličković

On je predstavio Ivicu Živkovića kao jednog od prvih ljudi pododbora koji će se baviti problemom „Parking servisa“.

protest-36
Od danas na mitingu i vuvuzele

Nebojša Veličković, urednik na Niškoj televiziji je rekao na mitingu da je Nišu neophodan javni servis. Masa Nišlija koja je prisustvoivala skupu zviždala je i vikala „Lopovi, Lopovi“ prilikom prolaska nekoliko kamiona – „paukova“ Parking servisa. Neko je na kraju simbolično dobacio „da je vreme da se sa Gradske kuće skine paučina koja se vidi golim okom“.

M.S.

3 Comments

  1. Sa protestima ne prestajati dok i poslednji iz aktuelne vlasti ne ode. Ito dok neki od njih budu i sudski sankcionisani. pPored toplane treba procesljti sva javna preduzeca. Posebno se pozabaviti ‘GORICOM’ preduzecem koje je izmisljeno radi jednog coveka koji je to prduzeceunistio. Tu pod hitno treba ukljuciti nadlezne organe i stvar isterati do kraja.

  2. Parking servis je dno kako radi. Oduzeli su nam trotoare. Deca i majke sa kolicima moraju da zaobilaze parkirane automobile koji su maltene na celeom trotoaru. Samo pare da se uzimaju od parkiranja, a niko se ne pita gde ce pesaci? Zasto nemamo stazu za bicikliste?
    Covek koji je direktor parking servisa, Marko, je fakultet zavrsio iz kluba studenata, iz kafica, samo se muvao, i na kraju bez dana radnog staza, odmah direktor…Sve to treba da se razbuca i da se krivicno gone da dokazuju odakle im onolike pare i imovina….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *