Sedmogodišnjak povređen na pešačkom prelazu

Sedmogodišnji dečak povređen je juče oko 14 sati kada је na pešačkom prelazu u centru Niša na njega naleteo vozač“Tojote“. On je prema rečima Hitne pomoći zadobio povrede potkolenice.

Mališan, romske nacionalnosti je zbrinut na Klinici za hirurgiju u Kliničkom centru(KC), ali mnogi očevici tvrde da je zaporavo gurnut sa autobuske stanice na sam kolovoz. Ova stanica je „slepljena“ sa prostorom gde se nalazi pešački prelaz.

On je, kako saznajemo u Kliničkom centru, dobro. Ima ogrebotine po telu и povrede potkolenice. Vozač Tojote, ipak na ovom semaforizovanom prelazu nije mogao brzo da vozi što je verovatno i spaslo ovog dečaka koga su mnogi prepoznali kao jednu od „maskota“ Trga kralja Milana u Nišu. Iako ga svi smatraju za prosjaka, on je zapravo „klinac ulice“ koji je prisutan prilikom mnogih dešavanja i događaja u centru grada.

Jedan od prodavaca kokica u blizini ovog prelaza nam kaže da se kao i po običaju u to doba dana (oko 14 sati) na tom mestu okupi mnogo naroda da pređe ulicu.

Svi kažu da se on odjednom stvorio ispred tojote, ali koliko je tačno da ga je neko gurno, ne mogu da tvrdim. Bili su jedni ljudi koji su ličili da su mu neki bliži rod, ali su se držali po strani dok mu je pomagala Hitna pomoć. Ima nekih koji kažu da je gurnut namerno da bi se naplatila šteta, ali to je mnogima prosto neverovatno – rekao nam je on.

U policiji su nam kazali da je uviđaj obavljen.

Mi nemamo informaciju da je dete gurnuto. Dete ima sedam godina pošto je rođeno 2011. godine. Stabilno je zdravstveno. „Tojota“ koja je naletela na dečaka je niških registarskih tablica, a vozač ima 58 godina – rekli su nam u Policijskoj upravi.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *