Sedmomesečna beba povređena u parku „Sveti Sava“

Miroslav Ivanović, čiji je unuk povređen, objašnjava da je, dok je njegova supruga držala dete u naručju na njih naleteo dečiji automobil.

automobilic
foto arhiva gradjanin.rs

„Kažu da ima automobila sa dve brzine, prosto prolete pored vas, po meni je park jako nebezbedan i ovo što se desilo mom unuku je velika tragedija“, kaže Miroslav.

Slučaj je prijavljen policiji i u toku su provere. Dok baka ima lakšu povredu sedmomesečna beba je dobila gips.

„Radi se o prelomu desne natkolenice koja je stabilna tako da je urađena samo gipsana imobilizacija i dete je pušteno kući“, kaže Anđelka Slavković, direktor Dečje hirurške klinike.
U opštini Medijana navode da ovom parku četiri vlasnika imaju dozvole za 16 automobila, ne postoji nijedan propis koji reguliše ko treba da vodi računa kako deca voze – da li vlasnici automobilčića ili roditelji. Da li zbog vrućine ili zbog toga što je počela školska godina, ili zbog incidenta koji se dogodio, automobile u parku ekipa RTS-a nije zatekla. Inspekcija proverava ko je vlasnik spornog automobila, ali za sada nema rezultata.

„Mi taj automobilić juče nismo zatekli baš takvog izgleda i postoji mogućnost da neko ima svoj privatni auto koji je kupio svom detetu“, kaže Saša Markišić, načelnik Uprave gradske opštine Medijana.

Mnogi građani smatraju da u Svetosavskom parku ima previše i automobila i tezgi i da je zbog te gužve park nebezbedan.
„Majka sam dvoje dece i nije bezbedno, deca ne mogu da se opuste u igri, tako da smatram da za tom velikom gužvom i ‘gungulom’ nema potrebe, dovoljno je što imamo lepu prirodu, crkvu neki kafić“, kaže Tijana Simić.

Iz opštine najavljuju da je upravo ovih dana u pripremi odluka kojom će se ovom parku vratiti prvobitna namena, da ne bi, kako kažu, ličio na vašar.

Izvor:RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *