Sednica SG Niša o izboru direktora poređena sa španskim i indijskim sapunicama

Još na početku sednice Skupštine grada Niša gde se raspravljalo o predlozima direktora preduzeća postavilo se pitanje da li je Gradsko veće Gradsko veće verodostojna ustanova, da „skine“ neko ime sa spiska i predloži parlamentu drugo. Zakonsko pitanje je da li Gradsko veće može da predloži tri direktora kao vršioce dužnosti, a ostalih sedam da budu regularno postavljeni?

Propozicija je navela da je Gradsko veće moglo da ospori nekog kandidata Komisije za izbor kandidata za direktora, ali ne i da predloži drugog, što je ngradonačelnik Darko Bulatović demantovao. A onda je došlo do mnogih optuženja „da su imena naložena iz Beograda“, „da se sednica prolongirala mzbog nedostatka TV prenosa…


Ko je kupio telefon od 130.000 dinara?

General Momir Stojanović je naveo „da je prva na listi Komisiije za izbor direktora izabrala Jelenu Stojanović koja je kupila telefon od 130.000 dinara i da je dala FK „Radnički“ Niš m3,5 miliona dinjara zato što joj sin tamo igra… Šef odborničke mgrupe Zoran Perišić je rekao da je to bila samo pozajmica i da je velika većina vraćena. Dragan Ilić iz Jedinstvene Srbije je rekao da nije u redu da se za tgovornicom spominju okolnosti oko porodica“.


Bulatović je insistirao da Gradsko veće može da predloži imena za direktore, dok je Vladimir Domazet(DS) rekao da je vrlo moguće da će donete odluke na Skupštinii grada završiti na sudu. Bulatović je rekao da se javna preduzeća moraju „otvoriti za građane“, a da isključenja usluga idu po automatizmu.

Nikola Savić (SRS) i još neki odbornici su np’oredili sednicu sa španskim serijama, a predstavnici odborničke grupe „Niš moj grad“ čak i indijskim serijama.

Odbornici Dosta je bilo su predložili da se ceo konkurs poništi jer zakonski nije jasan.

O pojedninačnim imenima direktora će se verovatnoraspravljati u popodnevnom delu sednice.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *