„Sigurna klopica“ u Nišu

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanka: Aleksandra Cvetković

1623661_691982217508149_723146390_nU nekoliko pekara u našem gradu od ove nedelje moguće je kupovinom peciva nahraniti one koji su najugroženiji. Akcija „Sigurna klopica“ u organizaciji kluba „Budi muško“ i Svratišta za decu počela je u ponedeljak u nekoliko pekara, a od naredne nedelje iz organizacije najavljuju veći broj učesnika.

Po ugledu na već postojeću akciju organizovanu u nekim gradovima u zemlji, ideja je da svaki građanin koji je voljan da u pekari u kojoj kupuje odvoji novac za pecivo koje bi namenio ugroženim sugrađanima, kojima bi volonteri iz Svratišta odneli sakupljenu hranu.

Član kluba „Budi muško“ i jedan od inicijatora akcije Dušan Ilić kaže da je u planu da za sada 13 pekara u gradu bude uključeno u akciju, što će se i realizovati od ponedeljka.

„Želimo da pronađemo način da obavestimo ljude o ovoj akciji, posebno one kojima je akcija namenjena kako bi bili upoznati sa tim da imaju ovakve mogućnosti. Za sada sakupljamo jedno do dva peciva dnevno, ali se nadamo da će ih biti više“, kaže Ilić.

U pekari „Trg“ na Trgu kralja Aleksandra Ujedinitelja, koja učestvuje u ovoj akciji kažu da je dva dana istaknut plakat, ali da imaju samo jedno kupljeno pecivo u humanitarne svrhe.

Na vratima sledećih pekara narednih dana uočićete plakat koji će vam ukazati da tu možete da kupite hranu ili priložite novac za najugroženije građane našeg grada:

Voždova 13 – MBN
Kopitareva 23 – MBN
Bul. Zorana Đinđića 27 – MBN
Obrena Nikolića 7 – MBN
Episkopska 38 – Vlasinsko zrno
Nikole Pašića 40 – Vlasinsko zrno
Prvomajska 22 – Vlasinsko zrno
Vučjanska BB – Vlasinsko zrno
Bul. Zorana Djindjića 33 – Vlasinsko zrno
Dušanova 40 – Vlasinsko zrno
Trg kralja Aleksandra ujedinitelja – NiPek
Trg Kralja Aleksandra ujedinitelja 1B – Pekara „Trg“
Stari podzemni prolaz – sendvičara „Smiley“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *