Šipkom polomio obe ruke učeniku – vršnjačko nasilje mora prestati odmah!

Nikakvi apeli, akcije, programi nisu uticali na smanjenje vršnjačkog nasilja u Nišu. Juče se dogodio do sada nezapamćen slučaj u srednjoj tehničkoj školi „12.februar“ gde su Nemanji J., učeniku četvrtog razreda ove škole gde mu je njegov vršnjak A. M. iz Mašinsko-tehničke škole „15. maj“ metalnom šipkom polomio obe ruke! Obe škole se nalaze u jednoj zgradi(vidi sliku).

masinske-skole
Ulaz u školu – mesto incidenta

Obračun se odigrao juče nešto pre 11 sati, ispred ulaza u zgradu koju koriste obe pomenute obrazovne ustanove.

Nemanju je jedan drugar mobilnim telefonom pozvao da izađe sa nastave, a na ulaznim stepenicama sačekao ga je i napao A. M. Povređeni maturant uspeo je da uđe u hodnik škole, odakle ga je profesorka fizičkog odvela u zbornicu, pa su alarmirani Hitna pomoć i policija.

I, dok Snežana Živković, direktor TŠ „12. februar“ kaže da je Nemanja dobar dečak koji je redovno pohađao nastavu, njena koleginica iz MTŠ „15. maj“, Slavica Jukić, ukazuje na to da A. M. ponovo ide u treći razred. Policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu. Biće pokrenut i vaspitno-disciplinski postupak, pa je moguće i izricanje mere isključenja iz škole. Za sada nije poznat motiv ovakvog strašnog čina, ali je sigurno da su u suzbijanju vršnjačkog nasilja potrebno da se sprovedu drugačije mere jer ove za sada nisu donele nikakav rezultat.

M.S. – (Večernje novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *