SKC dovodi 450 plesača na festival folklora u Nišu

Studentski kulturni centar organizuje tradicionalni 8. Međunarodni studentski festival folklora u u Nišu od 16 do 20.jula gde dovodi preko 450 folkloraca iz 7 zemalja kao i mnogobrojne goste iz Srbije ( Niš, Vladičin Han, Knjaževac i Bela Palanka). Nišlije će u sedam dana festivala moći da se upoznaju sa kulturom ifolklorom iz: Bugarske, Grčke, Poljske, Republike Srpske, Rumunije, Rusije i Srbije. Pored Niša, tradicionalno, ovaj festival održaće se i u Beloj Palanci, Vladičinom Hanu i Knjaževcu.

FF-Plakat-201

Od ove godine Međunarodni studentski festival folklora u Nišu u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš je deo svetske mreže CIOFF, organizatora ogromnog broja festivala folklora širom sveta, kao potvrda kvaliteta festivala i daljeg umrežavanja i razvoja i jačanja međunarodne saradnje. Najveći koncerti na otvaranju i zatvaranju festivala sa svim učesnicima biće održani na Amfiteatru na keju ( otvaranje ) i Letnjoj pozornici ( zatvaranje festivala). Svi koncerti su besplatni i otvoreni za sve sem završnog koncerta na Letnjoj pozornici- kaže Aleksandra Strahinjić, portparol Studentskog kulturnog centra.

skc

Za ovaj finalni spektakl festivala folklora i završno veče svih učesnika cena karte je 200 dinara i može se kupiti svakog radnog dana od 09.00 do 14.00 sati u prostorijama SKC-a ( Zgrada Univerziteta) Šumatovačka bb, 3 sprat i na prodajnim mestima- obeleženim štandovima ispred TPC Kalča, kod „Konja “ i kod „Sata“ u parku na Bulevaru od ponedeljka 13. jula u popodnevnim časovima.

skc1

Ove godine biće organizovane i izložbe fotografija prethodnih festivala kao retrospektiva osmogodišnjih uspeha i druženja sa preko 40 ansambala iz regiona i sveta ( Indonezija, Meksiko, Španija, Poljaka, Turska, Grčka, Makedonija, Bugarska…). Stalna postavka biće otvorena u Studentskoj menzi Elektronskog fakulteta a ostale će moći da se vide na otvaranju i zatvaranju festivala na Afiteatru i letnjoj pozornici. 8. Međunarodni studentski festival folklora deo je i ovogodišnjeg jubileja, proslave 50 godina postojanja Univerziteta u Nišu.

PROGRAM FESTIVALA FOLKLORA

Četvrtak, 16. jul 2015.
13.00 – dolazak folklornih ansambala
19.00 – parada ansambala – glavna gradska ulica
20.30 – SVEČANO OTVARANjE – Amfiteatar na Nišavi
Velika žurka otvaranja festivala – – 22.30 Dvorište Univerziteta

Petak, 17. jul 2015.
20.30 – KONCERT u Beloj Palanci gradu – Otvorena scena
20.30 – KONCERT u Vladičinom Hanu

Subota, 18. jul 2015.
20.30 – KONCERT u Beloj Palanci gradu – Otvorena scena
20.30 – KONCERT u Vladičinom Hanu

Nedelja, 19. jul 2015.
20.30 – KONCERT u Knjaževcu

Ponedeljak 20. jul 2015.
19.00 – parada ansambala – glavna gradska ulica
20.30 – završni koncert svih učesnika – Otvorena scena, Grad Tvrđava
Završna žurka svih učesnika festivala- – 23.00 Dvorište Univerziteta

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *