Škotski silikon na vinilu u Nišu

ssU petak 28. Marta, po prvi put u Nišu, nastupiće muzička legenda svetske house scene Silicone soul.

Projekat koji je nastao i zaživeo u Glazgovu davne 1998 godine, već duži niz godina je u samom vrhu svetske muzičke scene, a nakon nastupa od Berlina do Ibize, preko Londona, Buenos Airesa po prvi put nastupiće pred niškom publikom u klubu Dajmond.

Za dobro raspoloženje, od samog početka žurke, biće zadužen dj FAKIR ( Noise Destruction, Novi Sad), pionir elektronske muzike sa ovih prostora i autor kultne klubske “himne” iz 93’ “Laki je malo nervozan”.

Na kraju večeri, dobru zabavu zaokružiće BAUK dvojac Max i Kalson.

Nakon dočeka Srpske Nove Godine na otvorenom i niza manjih dešavanja, ovo veče je prilika za one koji vole dobar provod da u njemu uživaju u pravoj klupskoj atmosferi jedine diskoteke u Nišu. Građanin ekskluzivno objavljuje intervju sa Gremom Redijem, pred njegov nastup ovog vikenda.

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin:Zdravo Graeme! Primetno je da često nastupate u regionu , šta je to što Vas uvek ponovo vrati Srbiji ?

Uvek smo se super proveli u Srbiji, uvek je prelepo raditi pred nasmejanom i veselom publikom.

GraemeSS[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin:Ovo će biti prvi nastup Silicone Soul-a na jugu Srbije, koja su tvoja očekivanja od publike i šta mogu oni da očekuju od tebe?

Nadam se da će se masa lepo zabavljati kao i da ću se i ja lepo provesti zajedno sa njima 🙂

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin:Posle mnogo godina provedenih u samom vrhu scene elektronske muzike, da li možeš da nam kažeš kako vidis razvoj House zvuka tokom dekada?

Muzika se oduvek vrtela u krug, u poslednjih 6 meseci je bio veliki povratak 90’s House zvuka, npr. svaki put kada se neki stari uticaj vrati on bude unapređen novim tehnikama i zvukovima a tako i ceo pravac nastavlja da se širi i razvija.

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin:Silicone Soul ima jako mnogo kolaboracija sa raznim producentima i umetnicima, koju bi saradnju specifično izdvojio?

Nikada nismo imali direktnu saradnju sa drugim umetnicima, srećni smo što imamo neke veoma talentovane prijatelje koji povremeno dođu u studio da snimaju gitaru ili trubu npr. Tokom godina imali smo sreće da sarađujemo sa našim omiljenim umetnicima i veoma smo ponosni sa Schatrax remixom jer je original ostavio veliki uticaj na nas i našu muziku.

[youtube url=“https://www.youtube.com/watch?v=FaaBO0Nostw“ width=“560″ height=“315″]

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin:Planovi za buduća izdanja na vašoj etiketi i saradnja sa drugima?

Trenutno je aktuelno novo izdanje pod nazivom „Ten Year Weekend“ kojim cemo obeležiti deseti rođendan etikete Darkroom Dubs i u najavi su neka lepa izdanja u toku godine.

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin:U februaru 2014, vaš planetarni hit „Right On“ je dobio svoju zvezdu u Pete Tongovoj „Kući Slavnih“ (Hall Of Fame) na BBC Radio 1, koja je svojevrsni muzički ekvivalent Holivudskom Hall Of Fame. Kakav je osećaj ’’posedovati svoju zvezdu’’?

ss_cover (1)Hmmm, to je velika čast za nas. Kao klinci smo slušali njegovu emisiju i on je uvek podržavao našu muziku što je veoma dobro za nas. Neki od naših heroja su isto na listi tako da je cela situacija pomalo čudna i u isto vreme predivna.

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Fakir (Noise Destruction) i Silicone Soul je veoma česta kombinacija u Srbiji, šta možeš da nam kažes o ovom respektabilnom umetniku iz Srbije?

Fakir je vrhunski Dj i još bolji prijatelj i uvek je zadovoljstvo raditi zajedno. Volimo sličnu muziku!

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: I za kraj, tvoja poruka nišlijama?

SOVE NISU ONAKVE KAKO IZGLEDAJU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266