Skupština Niša: Ko priča gluposti, ko drži ho(s)tel, a ko će na sud?

Na  sednici Skupštine grada Niša čule su se „teške“ reči između Branislava Jovanovića ispred Narodnog pokreta Srbije i direktora Turističke organizacije Niša(TON), Uroša Parlića. Rasprava se zbila u okviru diskusije oko izveštaja TON-a.

arhivska fotografija – Skupština grada Niša

Počelo je kada je Jovanović tvrdio da prikazani tako veliki rast turističke posete u Nišu, nije tačan.

Imate Nišku Banju, za koju vaši ljudi kažu da je uništena. „Pušačkog turizma“ nema, a očigledan sukob interesa je da direktor TON-a prvo napuni svoj ho(s)tel koji drži u Prvomajskoj ulici. Pa stavite nekog drugog za direktora, a ne njega gde se očigledno kose interesi – rekao je Jovanović da bi potom neki papir sa podacima (o turističkoj poseti) dao gradonačelniku Niša, Darku Bulatoviću.

Parlić je imao mogućnost za repliku i kada je izašao za govornicu, rekao je:

Već sam jednom rekao da pričate gluposti i opet kažem da pričate gluposti! Turistički podaci govore da je turizam porastao za 26 odsto u odnosu na raniji period i to svi mogu da vide. Vi ste nam kočili čak neke projekte. Uzgred, te podatke ne računam ja, nego Republički zavod za statistiku. I ukoliko još jednom okrećete istinu i iznosite netačne podatke da sam u sukobu interesa, potražiću pravnu pomoć – rekao je Parlić.

Novak Stojanović, odbornik Koalicije „Niš moj grad“ je zatražio na kraju njihove prepirke da traži preispitivanje odgovornosti za izgovorene reči „pričate gluposti“ jer kako je dodao, to ne bi smelo da izađe iz usta jednom direktoru javnog preduzeća.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *