Slaba organizacija Dana vina i meraka u Niškoj Banji

I ove godine povodom Svetog Trifuna zaštitnika vinograda i vinogradara, a u organizaciji Opštine Niška Banja održani su juče „Dani vina i meraka“. Manifestacija je svečano otvorena na glavnom šetalištu u Banji uz prisustvo lokalnih proizvođača vina i rakija koji još uvek traže svoj prostor i tržište, pa im ovakve prezentacije mogu koristiti da su bolje organizovane i pripremljenije. Po zainteresovanosti gostiju se vidi da manifestaciju vredi posetiti pa je malo čudno što u medijima nije bolje propraćena.

Niska-banja
Niška Banja i neke turističke organizacije su trebale da se potrude da bar dovedu neke predstavnike marketinških agencija ili informativnih kuća koji bi predstavili te izlagače, a da ne govorimo o dovođenju mogućih klijenata kojima bi svoje proizvode izlagači predstavili. Nagrade su dodeljene oko 13 sati tako da su se posle toga izlagači odmah razišli. Ostali su prodavci suvenira.

Niska-banja2
Pored vinara, tu su bili i članovu Udruženja građana „Kruna“ i „Sunce“ iz Niške Banje, kao i lokalni prodavci rukotvorina i suvenira koji svoji angažovanjem mnogo više rade na afirmaciji i popularizaciji Niške Banje, od onih kojm je to obaveza.

Niiska-banja-4
Merak je samo u nazivu, jer se Niška Banja nešto „posvađala“ lokalnim umetnicima, te je posetioce uveseljavala muzika sa raglasa i samoorganizovani frulaši koji su išli od štanda do štanda svirajući u frule i degustirajući vina i rakije. Povodom 15. februara, Dana dece obolele od raka, na fistivalu učestvovali su i članovi udruženja „NURDOR“ koji su predstavili rad svog uduženja i skupljali priloge za izgradnju Dečije klinike.

P. Zlikovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *