Slavković: Građevinska inspekcija je korumpirana!

Skandalozna ili pak istinita izjava zamenika gradonačelnika Niša, Ljubivoja Slavkovića „da je Građevinska inspekcija u Nišu korumpirana“, sigurno bi trebala da bude tema kolegijuma  Policijske uprave u Nišu. On je to izjavio u Jutarnjem programu Niške televizije, ne plašeći se, kako je rekao, da će ga neko tužiti sudu zbog toga.

ljuba-slavkovic
Ljubivoje Slavković

Građevinska inspekcija nije katostrova samo kod nas. Pitao sam ja kolege kako to rešavaju u drugim mestima. Isto. To je takva delatnost gde su neki đavolji poslovi ušli i postali manir. Ja sam, na primer, rekao zameniku načelnika te uprave – podnesi ostavku! I ja sa njim nemam komunikaciju. Kada se javi, ja kažem ti za mene ne postojiš. Ne može meni niko da objasni da se naprave 30 poslovnih objekata sa nekoliko desetina hiljada kvadrata poslovnog prostora i da se ni u jednom slučaju radovi ne zaustave. Ja to objašnjam korupcijom jer čime inače, da objasnim ovo o čemu pričamo sada – rekao je Slavković između ostalog u program NTV-a.

U niškom delu Građevinske inspekcije kažu da nemaju pravo da daju nikakve komentare pa ni ovaj na izjavu zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića odnosno da sve informacije „idu preko Beograda“ i to preko šefice svih inspekcija u Srbiji, Jelene Milosavljević. Pokušali smo da je kontaktiramo kako bi doznali da li će na neki način inspekcija reagovati, ali nam je rečeno da je na putu i da će od ponedeljka biti na poslu.

Nezvanično nam je u niškom delu ovog republičkog odelenja rečeno „da ovakva paušalna izjava nikome neće doneti dobro“.

Neki od kolega su videli tu izjavu i mi smo svi potpuno zatečeni da se bez dokaza takve stvari izjavljuju. Zna se šta se radi, ako se za nešto ima dokaza, odete u policiju i prijavite slučaj. Na drugoj strani, ako je i bilo korupcije, to se zna kako se rešava. Zamislite kako se oseća onaj ko ovde radi godinama, ko je prepošten, a ovakvu izjavu su mu čuli dete, prijatelji, rođaci… – nezvanično su nam rekli u niškom odelenju ove inspekcije.

Penzioner Milivoje Milošević kaže da “riba smrdi od glave”. –Nemojte mene, dok je bilo vreme da pričam, pričao sam, ali niko nije slušao. Jedna je stvar što su neki korumpirani, a drugi rade pošteno. Kako da nema korupcije, i svi znaju ko je korumpiran, i svi ćute, i eto ti – kaže ovaj iznervirani penzioner.

Tanasija Karić, radnica kaže da je čula Slavkovićevu izjavu, ali da iz principa neće da generalizuje stvari:

– Šta bi bilo kada bi rekli “svi lekari” su korumpirani. Šta ćemo onda s poštenima, kako će oni da se osećaju. Zato sve to treba da istraži policija, kaže ona.

Negovan Stojanović, prodavac na pijaci u potpunosti podržava Slavkovića i kaže da cela Građevinska inspekcija mora biti pod lupom SUP-a.

Gradjanin.rs

4 Comments

  1. SLAZEM SE SA IZJAVOM GOSPODINA U POTPUNOSTI JER SAM TO LICNO OSETIO NA MOJOJ KOZU. U MOM SLUCAJU INVESTITOR DO MENE JE IZASAO IZ MERE GRADNJE OBJEKTA PO DOZVOLI .PRIJAVILI SMO GRADJEVINSKOJ INSPEKCIJI ONI SU NAM REKLI DA NAS JE SRAMOTA STO PRIJAVLJUJEMO JER SU ONI DIVNI LJUDI I DA SVE RADE PO ZAKONU DOK NA LICU MESTA JE SVE TO DRUGACIJE. INACE PROJEKAT MU RADIO LICNO GRADJEVINSKI INSPEKTOR PA VI SAD VIDITI. KADIJA TE TUZI KADIJA TE SUDI.OVO SAMO IMA U OVOJ ZEMLJI SRBIJI.

  2. Za sve ,,prljavstine,, u gradjevinarstvu u Nisu najlakse je optuziti gradjevinsku inspekciju. Od 1999.godine nakon NATO bombardovanja kada nam je porusen stambeno poslovni objekat u centru Nisa poceli smo sa prikupljanjem neophodne dokumentacije za gradnju objuekta koju smo dobili tek 2003.god. koja je kasnije ponistena i sledeca nam je izdata tek 2007. kada su nam trazeni stanovi. Grandja je vise puta zaustavljana po 1 god. konacno je zavrsena 2012 kada je i useljena ali jos uvek nije uknjizena i nema upotrebnu dozvolu. Taj problem mogu da resim bez problema treba samo da Nacelnici jedne gradske opstine dam jos 1 stan od 50 kvm.

    Ujedno da upitam doticnog gospodina ko ono u nasem dvoristu od pomocnog objekta od 47 kvm ozida zgradu od 150 kvm, istu falsifikatom uknjizi i otvori preduzece ,,Akord,, koje je godinama radilo.

    Postovani urednici ,,Gradjanina,, ako Vas interesuju kriminalne radnje na mom objektu od strane rukovodioca ovog grada sa zadovoljstvom cu vam dostaviti dokumentaciju i posvedociti o svemu navedenom. Samo me kontaktirajte ako imate nameru to da objavite da nebude kao sa recimo LAF-om i mnogim drugim javnim glasilima kojima sam dostavio dokumentaciju ali nesmeju nista da preduznu i da napisu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *