Slavković: Službenik-pijanac dezinformisao Savet da sam umešan u konkurs za medije

Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika Niša sazvao je danas konferenciju za novinare gde je demantovao bilo kakvu umešanost u definisanju uslova konkursa za medije, a koji je objavio Grad Niš. On je to učinio povodom pisanja portala „Južne vesti“ koje su navele izvode iz izveštaja o stručnoj oceni ponuda što je sastavni deo svakog tendera, a što je ovaj portal dobio iz Uprave za finansije. Predrag Blagojević, urednik Južnh vesti kaže da je taj izveštaj sada potvrdio i Savet za borbu protiv korupcije Vlade Srbije.

slavković
Ljubivoje Slavković i Predrag Blagojević (čita izveštaj saveta s telefona)

U tom izveštaju, navodi ovaj portal se kaže da je “zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković prisutnima (službenici koji su pripremali konkurs) diktirao naziv predmeta javne nabavke u skladu sa navedenom Odlukom Skupštine grada, broj i naziv partije (postoje partije za štampane, TV i druge medije), procenjenu vrednost svake partije, specifikaciju predmeta nabavke za i partiju, kao i rok trajanja ugovora”.

snimateljiOvaj portal je posumnjao u umešanost Slavkovića da je određivao kriterijume prilagođene “Narodnim novinama”, u vlasništvu porodice Radomirović, a koje su za pet meseci dobile 11,2 miliona dinara, navodi ovaj portal.

-Nikada od 2012. godine kada sam izabran za gradonačelnika pa do danas nisam prisustvovao ni jednoj tenderskoj komisiji ili uticao na njen rad. Najmanje što sam mogao da uradim je da nalažem kriterijume komisije šta će ko i kako da uradi. Sastanak, koga se ja ne sećam, je bio sa načelnikom uprave koji je nadležan da sprovede tender, ali u smislu kolika je budžetska pozicija za sredstva informisanja i rokove koji bi trebali da se ispune. I ništa drugo više od toga- počinje priču Slavković.

slavkovicc
Slavković demantuje bilo kakvu umešanost u raspisani konkurs za medije

On je posumnjao na koji način je “dezinformacija” potekla prema savetu.

-Verovatno, informacija potiče od jednog radnika gradske uprave koji je od osam sati(radno vreme), 7,5 pijan i koji od osam sati tih 7,5 provede po kafićima. Još jednom odgovorno tvrdim, nikada nisam učestvovao u bilo kakvoj radnji koja bi kršila zakon. Tražiću da se taj deo ispravi, a u protivnom tužiću Savet jer ne želim da se moje ime na bilo koji način zloupotrebljava – rekao je Slavković. On je naveo da se radi o radniku gradske uprave “koji me je obrukao nedavno pred deset ljudi, odbijajući da izvrši naloge”. Slavković je obećao da će uskoro, kada može sa sigurnošću to da tvrdi, i objaviti ime službenika”.

M.S.

1 Comment

  1. Taj radnik ima ime, zae ne !? Nemoj ‘se lažemo više, uplaćuju pare nišlija Narodnim novinama i Belami televiziji a onda gazda Vitko preko svojih radnika koji pišu šta gazda kaže, emituje i objavljuje vesti o niškoj vlasti kao prosperitetnoj a ne najgoroj u istoriji Niša !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *