Slika zatrpanih automobila u Nišu izazvala brojne polemike i nevericu

Snimak zatrpanih automobila u snegu na Bulevaru Nemanjića u Nišu izazvao je oštru polemiku i nedoumicu na društvenim mrežama. Sneg je u Nišu (u prvoj turi) pao 38 santimetara tako da su mnogi poverovali da je slika realna dok su drugi tvrdili da je slika iz inostranstva jer se vidi deo ovog naselja, ali takvih „grozdova“ zgrada postoji u svakom većem gradu na Balkanu.

Ipak, kontaktirali smo autora slike Zorana Stamenkovića koji nam je otkrio da je zaista u Pitanju grad Niš, ali i da je reč o fotomontaži.

Jaste, slika je snimljena iz stana u Nišu, ali smo se malo igrali pa smo dodali još jedan sloj snega na automobile. Da je sneg padao još 24 sata kako je krenulo, uopšte ne bi trebalo da se bavimo fotomontažom, kaže s osmehom Zoran koji je inače i vlasnik kafane „Galija“ u ovom gradu.

Možda su mnogi poverovali u ovui sliku jer je pre samo nekoliko dana objavio na facebook-u retke snimke sa Halkidikija u Grčkoj gde je pao sneg tako da mnogi nisu imali sumnju i da su zatrpani automobili autentični. U toku današnjeg dana 14. januara od ranog jutra je ponovo jako počeo da pada sneg tako da situacija stremi da se ovakva slika zaista i snimi.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *