Slobodni stanari na izborima podržali „Ne da(vi)mo Beograd“

Predstavnici građanskih pokreta iz Kraljeva, Niša i Zrenjanina podržali su incijativu „Ne da(vi)mo Beograd“ na predstojećim izborima u glavnom gradu i izrazili očekivanje da će ti izbori biti „početak kraja bahate i kriminalne vlasti u svim gradovima Srbije“, prenosi TV N1 sa konferencije u Beogradu.

foto: TV N1 – Jovanović prvi za stolom

Profesor Đokica Jovanović iz Udruženog pokreta slobodnih stanara iz Niša istakao je na konferenciji „Građanski front u Beogradu“ koji je organizovala incijativa „Ne da(vi)mo Beograd“, da političke partije više ne štite interese građana, već da se bave samo sopstvenim interesima.

Građani to osećaju i zato se i udružuju. Nama nije cilj vlast i učešće na funkcijama nego rešavanje problema koji nas sve muče, a kojima se niko ne bavi. Zato imate i ove panične reakcije iz partija na pomen građanskih pokreta, jer im se napokon građani mešaju u posao, kvare ustaljene šeme i dilove“, ocenio je Jovanović u izveštaju ove televizije.

Konferencijom „Građanski front u Beogradu“ otvoren je izborni štab inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ u bulevaru Despota Stefana 34b koji će u periodu predizborne kampanje služiti kao mesto okupljanja i zajedničkog rada te incijative.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *