„Slovo juga“ nov štampani časopis u Nišu

„Slovo juga“ je nov časopis za revitalizaciju kulturne baštine juga Srbije, koji od ovog mesec izlazi u Nišu.

161122-slovojuga

Želimo da spojimo mlade i stare generacije, predstavimo ljude, običaje, događaje i zaštitimo od zaborava bogatu materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu sa prostora juga Srbije – kaže urednik Dragan Ilić.

U prvom broju časopisa „Slovo juga“ možete pročitati kako je Srbija u 19. veku bila deo tadašnje „Evropske unije“, kako je Duca Cvetković, autor pesme „Udavija se jedan niški kalfa“, snimio prvu ploču na srpskom jeziku, saznati deo tajne istorije Niša ili pročitati detalje o pregovorima generala Lešjanina prilikom predaje Niša i još mnogo toga…

Štampano izdanje pružiće pre svega ugođaj čitanja novina i stvaraće kvalitetnu i vrednu arhivsku građu – ističe Ilić.

Izdavač časopisa je Udruženje za razvoj kvaliteta života i rada građana „Humanis“ iz Niša. Udruženje je osnovano 2000. godine u Nišu. U okviru svoje široke delatnosti, udruženje se specijalizovalo za izdavaštvo i digitalizaciju kulturne baštine.

Časopis nudi sadržaj kroz koji želimo da podsetimo i negujemo stara merila vrednosti i moralne norme kao što su porodica, prijateljstvo, bonton, širenje opšte kulture i kulture ponašanja na ulici, kafani, pozorištu – kažu u redakciji časopisa Slovo juga.

Prvi broj časopisa može da se kupi kod kolportera u centru grada i kod promotera prilikom promocije časopisa.

Digitalno izdanje časopisa nalazi se na ćiriličnoj internet adresi: СЛОВОЈУГА.СРБ i preko facebook strane:  www.facebook.com/slovojuga

„Slovo juga“ izlazi svakog drugog meseca, a u sledećoj godini u planu je da izlazi svakog meseca.

Gradjanin.rs

4 Comments

    1. Слово југа је часопис за ревитализацију културне баштине југа Србије, а Весник је покривао само Ниш. Блиско сарађујемо и Весник је представљен у првом броју. Све најбоље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *