Složili se: U Nišu vlada politički cirkus (foto i video)

Slavković potvrdio da nije isključen iz Srpske napredne stranke.

istinomer

Sajt Istinomer.rs organizovao je danas Nišku Istinomer debatu pod nazivom “Da se ne lažemo”, a u bioskopu “Kupina” u Nišu.

Učestvovali predstavnici političkih stranaka Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora (Demokratska stranka) Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika (Srpska napredna stranka) Branislav Jovanović, gradski odbornik (Narodni pokret Srbije) Milan Lapčević, gradski odbornik (Demokratska stranka Srbije) i Srđan Savić, predsednik opštine Pantelej (Socijalističke partije Srbije).

 

Neka od pitanja su bila Kako funkcioniše lokalna samouprava u Nišu i da li građani žive bolje? Kako lideri najvećih stranaka u Nišu planiraju da reše problem nagomilanih dugova javnih preduzeća? Zbog čega je nedostatak televizijskog prenosa prepreka za održavanje sednica Skupštine i da li će građani Niša trpeti zbog privatizacije “Niške televizije”? Koliko na sprovođenje politika utiču razdori unutar vladajućih stranaka?

Voditeljka je insisturala da prva tema budu sukobi u koalicijama i partijama pa je navela samokandidovanje Igora Novakovića (SPS) za gradonačelika Niša kao i navode Ljubivoja Slavkovića da u Administrativnom odborui vlada “cirkus”.

Miodrag Stanković naveo je da u vladajućoj koaliciji, ali i u vladajućoj stranci vlada prilična konfuzija što se odražava na javna preduzeća.

Ono što je obeležilo ove skoro četiri godine su svađe. Često je pola odbornika bilo na zasedanjima, pola ne, nije često bilo kvoruma i sve to govori da gradska vlast nije dorasla da ispuni ono što je obećala građanima, a to je poverenje – rekao je Stanković.

Branislav Jovanović je pak rekao da je vlast trenutno u rukama četiri političk grupe koje nikada nisu izašle na izbore, a to je nazvao terminom “sistemka korupcija” jer im je dato upravljanje nad odborima”.

Slavković je rekao da sve vreme u vlasti pokušava da radi na vraćanju nekadašnjih ekonomskih vrednosti u sferi industrije, a nedavno je rekao i da gradski odbor SNS jedan od jačih u Srbiji. On je potvrdio da je i dalkje član stranke, iako su postojale spekulacije da je isključen.

Moje mišljenje je da ja pre svega prepoznajem lokalne interese i ne zanimaju me razna razmišljanja. Znam politiku svoje stranke i svoga lidera. Niš je bio jedan od prvih industrijskih gradova i ja želim da se to vrati – rekao je Slavković.

Sređan Savić je rekao da društvene mreže nisu mesto gde bi neko trebalo da počne kandidaturu “mada na to ima potpuno pravo”. Milan Lapčević je naveo da su u Nišu bili ministri i predsednik Vlade, a kao rezultat toga je bio “odlazak Jugoistoka za Beograd i još veće propadanje grada. On je rekao da politički cirkus vlada još od 2009. godine kada su izabrani ljudi počeli da menjaju partije i da se glasanje naroda time obesmislilo jer je glasao za jednu partiju, a njegov glas završio u nekoj trećoj”.

Milosav Jukić, inžinjer elektronike tvrdi “da je sve ovo cirkus” i jedna vrsta reklamerstva pred izbore. Domaćica Milija Čelić navodi da se to ne dešava u ovom vlasti, već da je svaka imala neki svoj “cirkus”.

Nema od njih svih šta da se očekuje. Svi su bili na vlasti i pokazali šta umeju, sada je bojim se kasno da nas ubeđuju u nešto to su oni sami zamesili-kaže Vladana Simović.

M.S.

3 Comments

  1. Nisam raspoložan da komentarišem JudgeDred – tvoju inteligenciju jer mi je tvoj zaključak nerazuman,a zato i mislim da si ti na vrlo visokoj funkciji u ovom gradu- da ,znam da o sebi imaš sasvim drugačiju sliku tj.imaš ti razne slike u svojoj glavi,a moram priznati da si od ovog šefa DS u Nišu bolji jer ti je gramatika za pohvalu,posebno akcentovanje

  2. Slavkovicu,kako si prepoznao lokalne interese jel možda kroz NEPOTIZAM,tj.prepoznao si i realizovao lične interese,takodje NEPOTIZAM krasi i tvog dosadašnjeg šefa Perišića ,kao i budućeg šefa,Bulatovića.Ako hoçeš da ti navedem rodjake,kumove ,bliske prijatelje i prijateljice koje ste vas trojica zbrinuli ,a uzorni i stručni članovi stranke nigde ne rade ili su na totalnim marginama. Šta misliš ,kome će se to obiti o glavu?

    1. @Kaktus

      Pa dobro Kaktuse, kad si toliko stručan, vredan i uzoran…kako si nezbrinut i bez posla…nego očekuješ od stranke da te zaposli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266