Smena direktorke Doma učenika srednjih škola

Upravni odbor Doma učenika srednjih škola predložio je sa šest glasova “za” da se nadležnom ministarstvu predloži smena direktorke Sandre Popović, a posle niza ozbiljnih propusta.

Dom-učenika1

U javnosti se za Dom u poseldnjih nekoliko meseci vezivalo nekoliko skandala i potresnih priča, od kojih je poslednja u nizu nažalost, samoubistvo vaspitnog radnika Tatjane Lužanin, koja je izvršila samoubistvo prošlog vikenda skočivši sa zgrade u Obrenovićevoj ulici u centru grada. Samo nekoliko dana pre toga, sada pokojna vaspitačica, podnela je prijavu protiv direktorke, zbog kako je navela, fizičkog napada.

Novosti zasada nemaju nikakvu zvaničnu potvrdu iz Upravnog odbora Doma, jer se niko od nadležnih nije javljao na telefon, ali kako saznajemo, razlog za hitnu sednicu i raspravu o eventualnoj smeni Popovićke koja još nije ni godinu dana načelu Ustanove, verovatno su narušeni međuljudski odnosi na koje su se mnogi zaposleni u posldenje vreme žalili.

-Kap koja je prelila čašu je verovatno bio tragičan gubitak naše koleginice, ali o tome ne želim ništa da pričam jer svaka priča ima dve strane, a nadležni organi koji, kako saznajem već vode istragu, utvrdiće pravu istinu ko je koga napao, navodi naš izvor, koji iz straha od revanšizma želi da ostane anoniman.-Međutim, smatram da je neophodno da skandali prestanu, i da se situacija što pre normalizuje jer ne smemo da dozvolimo da nam Dom „bije“ ovakav glas, a prema mojim saznanjima, ukoliko bude smenjena, na Sandrino mesto doći će jedan od zaposlenih, za kojeg čak i mislim da je nestranačka ličnost – kaže jedan od radnika.

Na mesto v.d. direktora Sandra Popović, do tada poreska inspektorka, postavljena je krajem februara prošle godine, nakon što je umesto Igora Novakovića, tada visokog finkcionera SPS-a, predlog za njeno imenovanje stigao direktno iz Ministarstva prosvete i obrazovanja.

N.M.

2 Comments

  1. Zbog idiota i ludaka , na odgovornim mestima , dići ruku na sebe – tragično do bola a idioti i dalje „jašu na čelu
    kolone“ i leče svoje traume i komplekse na drugima!
    A Toponica puna normalnim ljudima….

  2. Direktorku i SVE CLANOVE UPRAVNOG ODBORA pravo u tuzilastvo da daju iskaze, STA SE U FIRMI DOGADJALO ZADNJIH PAR GODINA, kako su oni postali clanovi UO, oni apsolutno nisu svesni da su pored direktorke od kada im tece mandat POTPUNO MATERIJALNO I KRIVICNO ODGOVORNI za (NE)FUNKCIONISANJE FIRME KAKO TREBA, JAVNO PREDUZECE-JAVNI INTERES !!! Svi su zasluzili ne ostavke vec smene i odgovornost pred zakonom, uzgred i ne zna se ko su clanovi UO Doma ucenika… barem ne za siru javnost…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *