Smrad koji se osetio u Nišu nije opasan po zdravlje ljudi

Neprijatni miris koji se u subotu širio vazduhom skoro po celom Nišu, nije opasan po ljudsko zdravlje. Ovo smo nezvanično saznali u Institutu za javno zdravlje u Nišu.

foto: Nikola Marković

Na institutu nisu mogli da nam daju detaljnije informacije koje bi trebalo da predoči javnosti precizno šta se osećalo u vazduhu, a rekli su nam da to može da učini samo direktor. Pokušali smo da kontaktiramo direktora koji je bio na sastanku i naveo u sms poruci da će nam dati detaljnije rezultate kasnije u toku dana.

Sve je u redu u vazduhu, a za neku više informaciju, možete da zovete direktora, rečeno nam je u institutu.

U subotu se osećao jak miris, prema nekim informacijama, sumpor dioksida te su mnogi građani žalili, a neki su se javili i lekaru.  Za sada se niko nije oglasio precizno odakle se širio miris. Očekujemo da od direktora instituta dobijemo preciznije obaveštenje šta su udisale Nišlije?

U vazduhu izmeren azot dioksid i ozon

Miodrag Stojanović, direktor Instituta za javno zdravlje javio se naknadno građaninu i rekao da je u subotu u vazduhu bilo azot diojoksida i ozona, a nedelju samo ozona.

Veličine koje smo našli su ispod graničnih mera koje bi trebale da zabrinjavaju – rekao nam je Stojanović.

Ono što su izmerili stručnjaci instituta, nije to što su Nišlije osetile u vazduhu jer dok su krenula meranje, smrad je raspršio vetar. I dalje nije poznato odakle potekao neprijatni miris. Grad, ali i nadležni inspektorati se povodom ovoga nisu oglasili.

M.S.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *