SNS: SDS pokušava da zataška svoje afere i sve što zna je – opstrukcija

Pokušavali ste da zataškate sve afere koje su nastale u vreme četvorogodišnjeg diktata Demokratske stranke od izgradnje hale, stadiona, Vindžeta…

SNS
Oštar odgovor SDS-u – foto arhiva: Dejan Jovanović, Milan Stanojković i Miloš Banjđur

Srpska napredna stranka Niš objaila je juče saopštenje koje predstavlja odgovor na neku vrstu proglasa Socijaldemokratske stranke, a koja je pre dva dana reagovala na reči gradonačelnika Niša, Zorana Perišića “da opstruiranjem sednice parlamenta opozicija stopira rešenje situacije u pojedinim gradskim preduzećima”. Tome je prethodilo blokiranje skupštinske govornice od strane opozicije, a iz razloga što se niko nije pobrinuo da televizijski užvo emituje zasedanje. Odgovor SNS-a prenosimo u celini:

SDS_Nis1
foto: SDS – rukovodstvo SDS-a

-Srpka napredna stranka saopštava da je veštačka opstrukcija rada Skupštine grada Niša jedini program koji Socijaldemokratska stranka ima. Građani Niša su se tokom protekle tri i po godine vašeg rada kao opozicije uverili da ništa konstruktivno niste izneli na Skupštini. Pokušavali ste da zataškate sve afere koje su nastale u vreme četvorogodišnjeg diktata Demokratske stranke od izgradnje hale, stadiona, Vindžeta, nefunkcionalnog gradskog prevoza, uništenja komunalnog sistema, prekomernog kreditnog zaduženja grada, neposedovanja planske dokumentacije, neizvršenja obaveza prema javno-komunalnom sektoru, zatim Vilin grad, Planum… sve su to afere koje su obeležile vašu vladavinu, navodi se u saopštenju SNS – a.

-Prevremeni izbori koje prizivate doneće građanima Niša jednu novu tekovinu – Vas više neće biti u Skupštini grada. U vreme kada ste jedno uspešno preduzeće pocepali na tri, među kojima je i JKP Gorica, da bi podelili fotelje i direktorska radna mesta, to jedno preduzeće je imalo 400 radnika manje nego sadašnja tri zajedno i to je jedna od tekovina vaše partijske demokratije. Za razliku od Vas mi probleme ne guramo pod tepih, već ih rešavamo, sledeći politiku koju vodi premijer Srbije Aleksandar Vučić. Problemi su tu da se o njima razgovara i da se rešavaju, pa ćemo i ovaj problem rešiti. Gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić intenzivno radi na stvaranju zakonskih uslova za prenos Skupštinskih zasedanja, jer za razliku od vaše prakse ova vlast je radila i radiće poštujući zakone, zaključuje se u saopštenju.

gradjanin.rs

2 Comments

  1. Za koju aferu je neko odgovarao- NIKO,znaci nije bilo afera. Nema veze sto je Gorica nastala zbog nove fotelje,bitno je da je u toj fotelji 6 godina sedeo SPS kadar-3 godine ,tadašnji sekretar sps-Jezdimirovic,a njegov zamenik je bio šef kabineta Mileta Ilića i zadnje 3 godine je gen direktor Gorice.Dok su oni uništavali Goricu,SNS je ćutao. Sada je kasno da neko nadoknadi 300 miliona ,koji fale Gorici da opet počne od 0.Da li SNS ili bilo ko u ovom gradu ZNA-ZAŠTO TOPLANA ŠALJE RAČUNE ZA FIKSNI DEO OD AVGUSTA DO DANAS,SA IZNOSIMA PO 2000 I ONIMA KOJI SU SE AVGUSTA ISLJUČILI ZVANIČNO SA GREJANJA- ljudi ,ko je ovde više lud,a ko normalan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *