Šok bombom policajci okončali tročasovnu talačku dramu u Nišu

Talačka drama koja se sinoć tri i po sata odvijala u jednom od kafića u Prijezdinoj ulici u Nišu, kod Saborne crkve, incident je koji je uznemirio građanstvo u okolnim zgradama, a srećom završila se bez žrtava. Beograđanin N.S. je preteći pištoljem držao svoju bivšu suprugu, ne dozvolivši joj da napusti kafić, a nije dopuštao ni da policija uđe u ugostiteljski objekat.

talacka-drama
Arhivska fotografija: novosti.rs

Nakon dugih pregovora policija i žandarmerija uhapsili su je N. S. (1960) iz okoline Beograda, čime je uspešno okončana talačka situacija u Nišu koja je trajala tri i po sata, navodi policija u saopštenju.

-Sinoć, oko 22,00 časa, postupajući po prijavi građana, policija je u bašti ugostiteljskog objekta u Ulici Prijezdina, u Nišu, zatekla osumnjičenog koji je vređao bivšu suprugu i pištoljem, koji je držao u ruci, primoravao da bude pored njega i razgovara sa njim. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su odmah obezbedili mesto događaja, a angažovan je i pregovarački tim iz Niša koji je primenom različitih metoda pokušavao da osumnjičenog ubedi da pusti oštećenu. Nakon tročasovnog pregovora, pripadnici žandarmerije su, uz upotrebu “šok“ bombe i fizičke snage savladali osumnjičenog. U akciji nije bilo povređenih osoba, objašnjava policija.

Po odobrenju osnovnog javnog tužioca u Nišu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti, nasilje u porodici i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija se zahvalila zahvaljuje građanima i stanarima okolnih zgrada na saradnji i razumevanju.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *