Solomonsko rešenje! Opština Palilula Izbacila pravoslavne datumare, a ubacila međunarodne praznike

Posle ozbiljne greške koja je učinjena prilikom izrade kalendara opštine Palilula pre Nove godine,  gde je zabeleženo da se Božić (7.januar) pada 5. Januara i Uskrs (uvek nedelja) u ponedeljak, greška je ispravljena, ali tako što se pribeglo Solomnskom rešenju – slovna naznaka pravoslavnog praznika ispod datuma je izbačena, a datumi sada pokazuju međunarodne praznike!?

Palilula-ZIDNI-2015-5

Tako se na stranici mesec maj može videti da je 15.maj Međunarodni Dan porodice što I nije neki datum koji bi trebalo posebno naznačiti dok je Međunarodni praznik rada ispisan “crvenim slovom”, a što je karakteristično za pravoslavne kalendare kojim se naznačavaju veliki praznici. Uz to ispod datuma 6. maj nigde ne piše da se tog dana slavi u Srbiji Đurđevdan. Svetla tačka u ovom kalendaru koji se tradicionalno objavljuje svake godine sa slikama đaka koji su postigli uspehe na takmičenjima je slika srednjoškolaca Gimnazije “Svetozar Marković” koji I te kako zaslužuju da se nađu na ovom mestu.

-Ponosni smo na izuzetne rezultate najboljih učenika Gimnazije koji su u protekloj godini, na međunarodnim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike, osvojili brojne medalje. Ove uspešne učenike, po tradiciji predstavili smo i na našem opštinskom kalendaru za 2015.godinu-rekao je predsednik Džunić povodom objavljivanja kalendara, a koji je oko Nove godine bio vrlo ljut što je učinjena greška.

M.S.

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266