SOS psiholozima: Devojčica razbila staklo iz besa u Velikotrnavskoj ulici u Nišu

Stanovnici Velikotrnavske ulice broj 11 bili su užasnuti sinoćnjim prizorom koji se zbio oko 19 časova kada je devojčica, ne starija od 13 godina, iz besa razbila veliko staklo ulazinih vrata na njihovoj zgradi!? Sva sreća je da niko nije povređen jer su se tu “motala” deca raznog uzrasta pa čak i mališani od tri ili četiri godine, a okupljeni stanari ispred zgrade su bili šokirani.

deca-i-staklo
Ulaz u Velikotrnavsku

Ono je za sve nas koji se okupljamo ispred zgrade bilo strašno. Ono je užasavajući prizor gde devojčica razgovara mobilnim telefonom malo duže. Mi tu sedimo, pričamo i u jednom trenutku ona počinje histerično da viče na sagovornika gde je svima bilo neprijatno, ali smatramo da pubertet čini svoje. U jednom trenutku ona, “iznervirana” razgovorom, baca telefon i lomi stakleni portal ulaznih vrata. Mi smo ostali zgranuti. Znači, svi smo se ukipili kao spomenici. Ne znaš kako da reaguješ. Ode ono dete, plače, vrišti. Ne znamo ga, ne stanuje u našoj zgradi. Sigurno živi tu negde. Strašno! Da zoveš policiju, šta da im kažemo? Ono nije normalno i sem roditelja, tu mora da se umešaju i psiholozi i socijolozi i ne znam već ko – priča jedan od komšija u Velikotrnavskoj ulici.

Podsećamo da je pre samo dve večeri, dvanaestogodišnji S.Č. tragično je izgubio život, igrajući se sa drugovima u ulazu zgrade u Elektronskoj ulici u Nišu. Nesrećnim slučajem, dečak je udario glavom u staklo ulaznih vrata i posekao se po vratu, zadobivši fatalne povrede krvnih sudova.

Tekst i foto: M. Bukovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *