Spasena beba iz požara u Velikotrnavskoj ulici

Iz požara koji se sinoć zbio oko 22 časa u Velikotravskoj ulici broj 9 u Nišu spasena je beba. Kako saznajemo zapalio se dimnjak na zgradi. Situacija nije bila dramatična, ali su ipak morali da intervenišu vatrogasci. Stanari stanova na višim spratovima su primetili dim koji je izlazio iz njihovih dovoda dimnjaka i pozvali vatrogasce koji su brzom intervencijom sprečili teže posledice.

velikotrnavska

Prema rečima stanara dimnjak koji je izazvao požar nadležne službe nisu čistile godinama, iako uredno izmiruju svoje obaveze prema Objedinjenoj naplati, a to j upozorenj za veliki broj nzgrada u Nišu. Vatrogasna brigada je večeras intervenisala u dva navrata na istoj lokaciji. Prvi put u podrumskim prostorijama ove stambene zgrade gde je došlo do pregrevanja dimnjaka, a već nakon 15 do 20 minuta usledila je druga intervencija zbog požara u potkrovlju zgrade – tvrde stanari.

velikotravska-1

Iz Odeljenja za vanredne situacije upozoravaju da se u vreme grejne sezone obrati pažnja na održavanje i čišćenje dimnjaka i ispravnost elektroinstalacije.

vwlikotrenavska-3

– Najčešći uzroci požara u toku grejne sezone su neispravni i neodržavani dimnjaci, nepropisno korišćenje grejnih tela i preopterećenost električnih instalacija – tvrde iz Vatrogasne brigade u Nišu. Policija i vatrogasci još uvek utvrđuju tačan uzrok požara, a svi stanari, među kojima je bilo i male dece, bezbedno su evakuisani iz stanova. Stambena zgrada u Velikotrnovskoj ulici ima više od trideset stanova u kojima žive višečlane porodice i pukom srećom večeras niko nije stradao.

tekst i foto. M.Bukovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *