Srbi biološki ne mogu da izdrže ekonomiju Vlade Srbije

Pokret Dveri obaveštava javnost da je sada, posle više od godinu dana rada Vlade Aleksandra Vučića više nego jasno da je Vlada Srbije svojim „genijalnim“ ekonomskim merama dokazala da je ništa drugo do lošija kopija nesposobne vlade Mirka Cvetkovića i nesretnog Borisa Tadića. Ova Vlada je dokazala nešto što je do skora delovalo nemoguće: ona je uspela da se nametne kao pravi takmac ekonomske destrukcije koju je vodio serijski ekonomski ubica Mlađan Dinkić.

Dveri-Nisa-1

Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem nije sposobna i ne ume da reši problem preduzeća u restrukturiranju i jedino što zna jeste slepo praćenje direktiva MMF, koje se (kada je reč o restrukturiranju) svode na dve reči: rasprodaja i likvidacija. Krajnji domet ove Vlade je to što je za neka preduzeća „sudnji čas“ uspela da odloži na godinu dana, a za druge je taj rok najviše do 31. oktobra ove godine.

Vlada se u svojoj „genijalnoj“ viziji razvoja Srbije rukovodi devizom MMF-a koja glasi: zašto komplikovano (odnosno zašto osposobljavati proizvodnju i stvarati novu vrednost), kada može jednostavno – ugasiti i budzašto rasprodati. Jasno je da Vlada sve radi u „najboljoj“ tradiciji Mlađana Dinkića i Miroljuba Labusa, dvojca bez kormilara, čija „premudrost i vizija“ nas je premnogo koštala.

Vlada Srbije na čelu sa Aleksandroma Vučićem ne zna, ne ume i neće da reši problem ljudi sa švajcarskim francima. Ono što Vlada nudi kao rešenje je potpuno neadekvatno i štetno za korisnike kredita u švajcarskim francima.

Pitamo gospodina Vučića, dokle mislite da obmanjujete ovaj narod pričama o „genijalnim“ projektima koji su ništa drugo do najobičnija iluzija i savremena „Potemkinova sela“? Dveri podsećaju javnost da je prvo bila 2014. godina predstavljena kao godina stabilizacije i boljeg života, pa se onda prešlo na 2015. god, pa na 2016. god, pa na 2017. god. Sada se više ne radi o političkim, već o biološkim rokovima.

Mladih je samo u prethodnoj godini otišlo oko 40.000, više nas umre nego što se rodi za oko 35.000 godišnje, nezaposlenost je alarmantna i iznosi preko 30%, (vi svesno umanjujete taj podatak), plate su mizerne i jedne od najmanjih u Evropi, penzije su smanjene, a Vlada još uvek štiti bogate i jake, a uzima od slabih i siromašnih.

Narod nema više ni snage ni strpljenja. Peščanik narodnog strpljenja samo što nije iscureo!

Ekonomski tim Pokreta Dveri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *