Srbija im ne sme biti mulj, a EU cool!

Nikola Savić, predsednik GO SRS
piše: prof. Nikola Savić, predsednik Nišavskog okruga Srpske radikalne stranke

Srbija svakoga dana dobija po jedan šamar od EU, ali nastavlja dalje kao da se ništa nije dogodilo. Pristajanje na sve što se traži, naša je jedina državna ideologija. Naš put u EU, liči na put miša, koji beskonačno trčkara unutar bubnja koji se okreće. Vučićeva «Budućnost u koju verujemo» „ doseže samo do narednog Briselskog ultimatuma. Od Srbije se traži da radi ono što nam se kaže, onda kada nam se kaže. Došlo je vreme da se prekine politika popuštanja i nacionalnog poniženja. EU od Srbije može da traži šta hoće – mi nismo ista firma, mi nismo njen član.

Ne smemo se odreći Kosova samo zbog toga što tamo trenutno nemamo faktičku vlast. Uvek postoji makar jedan deo otadžbine koji je nedostupan neprijateljskoj sili. EU ne želi partnerski odnos sa nama , EU želi uništenje Republike Srbije.

Ljudi koji vode Srbiju, ni po čemu se ne razlikuju od pijačnih trgovaca. Oni vode računa samo o ličnim interesima. Srbiji se ne piše dobro pod vlašću duhovnih patuljaka. Vučićevi ministri prave po četiri lapsusa u rečenici od tri reči. Njima su rekli, najvažnije su zapadne vrednosti i oni su poverovali.

Evropska unija im je kul – Srbija im je mulj. Ne znaju oni jadni da je zapadna civilizacija, imala poguban uticaj na se druge svetske civilizacije. Zapadna civilizacija oduvek smatra da ima najveće pravo na život, pogotovo smatra da ima najveće pravo na bolji život. Zapad vrši porobljavanje sveta, radi dobrobiti samo njihovog dela sveta.
Moraju se odmah prekinuti pregovori oko ulaska Srbije u Evropsku uniju, EU je tamnica malih naroda, po gotovo srpskog i Srbiji tu nije mesto. Srbija danas, kao retko kada u svojoj istoriji, ima izbora. Moramo se okrenuti Rusiji, prijateljskoj zemlji koja nas hoće i koja želi da nas zaštiti. Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov juče je izjavio. Suzbićemo širenje terorizma po svetu, pre svega na teritoriji Rusije i naših saveznika. Rusija je od uvek doživljava srpski narod kao najbližeg saveznika. Za pametnog je dovoljno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *