Srbija na zapadu?

milan1
piše: Prof.dr Milan Višnjić

Srbija je postala zemlja u kojoj se vrlo teško živi, gde vlada nezaposlenost, siromaštvo i glad. Srbija je postala zemlja iz koje beže oni koji su najstručniji, najvitalniji i najsposobniji. Ta i takva Srbija je „najevropskijim“ prihvanjem migranata, tih nedužnih  ljudi koji su zbog rata napustili svoju zemlju,  sebi napravila dodatne probleme. Postavlja se pitanje: ko je za ovo odgovoran, gde su sada oni koji su te migrante stvorili, oni koji su razorili Irak, Libiju, Tunis, Siriju (pa i Srbiju), pretvorili ih u pakao a zatim u prah i pepeo i napravili masivni egzodus stanovnika  iz tih regiona.  Upravo to je delo tog  Zapada, to je pravo lice tog  Zapada, to je  ta „zapadna demokratija“. Odgovornosti nema jer je to „proces uvođenja zapadne demokratije“.

Nažalost i pored svega, Srbija je zemlja u kojoj dominantan a možda i presudan uticaj, preko svojih mentora, ima upravo taj Zapad, ta zapadna demokratija, ti naši „veliki prijatelji“ koji  su nas bombardovali 1999 godine i ubijali naše nedužne ljude, žene, decu i trudnice. Taj isti zapad Putina naziva „Hitlerom“ jer im ne odgovara vojno-politička  svetska ravnoteža koju uspešno uspostavlja Rusija sa Putinom. Siguran sam da bi taj Zapad više voleo da je pijani Jeljcin na čelu Rusije.

Nišlije-za-naslovnu

Uskoro će 100 godina od kada je Arčibald Rajs u svojoj posmrtnoj ostavštini „Čujte Srbi! Čuvajte se sebe“  napisao: „I dok vaši nekadašnji dželati nailaze kod vas na najlepši doček, pravite sve moguće teškoće pripadnicima naroda koji su pokazali delotvorno prijateljstvo u vašoj nesreći“.

U Srbiji se vekovima ništa ne menja. Naučili nas Turci da budemo poslušnici.  Videli smo to pre dva dana na „PARADI PONOSA“. Ceo Beograd je bio  blokiran jakim policijskim snagama sa oklopnim vozilima i vodenim topovima, samo  da bi ulicama Beograda prošetala  jedna manja grupa ljudi. Ali to nije bio zahtev i volja beograđana  već je tu odluku donela i sprovela  naša marionetska vlast  po nalogu  mentora sa Zapada. Kakva slučajnost, na čelu te kolone su bili  dva Majkla, jedan predstavnik Amerike a drugi  EU.  Naravno, taj perfomans je prenosila nacionalna televizija.  Mora svi građani Srbije i ceo  svet da vidi našu privrženost zapadnoj demokratiji.

6 Comments

  1. Neverovatno kako slično mislimo, uz sve generacijske razlike.
    Jedino što hoću da dodam je da je spoljna politika Sjedinjenih Država takva, da se njome završava kod njih ono što je kod nas na nivou zaposlenja partijskih kadrova u opštinama. No, mi bar ne izazivamo Siriju!

    1. Milan Višnjić, moj otac, profesor hirurgije, dekan medicinskih nauka (naglašavam tako sa literarnom slobodom zbog neukih), je čovek koji je danas u ovom haosu i beznađu izmislio pojam principa i etike

    1. da l je Breht, ili ko god drugi – dajte nam objašnjenje, šta znači ta Vaša „dubokoumna“ izreka i šta Vas je dr Višnjić tolko povredio?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *