Srđan Aleksić ostaje većnik grada Niša

Večina odbornika Skupštine grada Niša večeras nije izglasala da se smeni gradski većnik Srđan Aleksić, a na preporuku Agencije za borbu proitiv korupcije odnosno gradonačelnika Niša, Zorana Perišića. Glasalo se tajno, a od 41 odbornika, 22 je bilo za razrešenje, a 15 protiv razrešenja dok je bilo četiri nevažeća listića. Da bi se izglasalo njegovo razrešenje potrebno je bilo da glas „za“ da 31 od 61 odbornika(20 odbornika je bilo odsutno). Predsedavajući Mile Ilić je na kraju rekao „da prema tome nije doneta odluka o razrešenju gradskog većnika“.

srdjan-aleksicć
Gradski većnik i advokat Srđan Aleksić

Gradonačelnik Zoran Perišić je podneo inicijativu Skupštini grada, dan pre istekao roka da se pokrene procedura. On je obrazložio na skupštini da bi u protivnom, da nije pokrenuo inicijativu za razrešenje, prekršio zakon. Poznato je u Nišu da su Perišić i Aleksić u većem političkom sukobu tako da je gradonačelnik očigledno izgubio ovu bitku.

– Ovo je još jedan dokaz da Agencija za borbu protiv korupcije nije kompetentna da odlučuje o sukobu interesa, a tvrdim da ja nisam u sukobu interesa. Vodim spor pred Upravnim sudom tako da će se tu dokazati prava istina. Hvala odbornicima koji su me podržali u daljem radu – rekao je Aleksić za “Građanin”.

Agencija za borbu protiv korupcije je smenu Aleksića predložila nakon što je utvrdila da u njegovom radu postoji navodni sukob inetersa. On je, kako je obrazložila agencija „zastupao stranke u sudskim postupcima protiv javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Niš“, kao i da je istovremeno sa funkcijom gradskog većnika kao advokat zastupao javna preduzeća čiji je Grad Niš osnivač.

U diskusiji pre donesene odluke Igor novaković(SPS) i Aleksandra Veličković su se izjasnili da neće glasati za smenu većnika Aleksića.

Mario Krstić, ugostitelj

– Nama u Nišu je super. Sve što državni organi izglasaju da je krađa, odbornici drugačije glasaju  i taj postaje heroj. Tako je i sa Aleksićem. On i njegova grupa vedre i oblače, a to se sad i dokazalo.

Slavica Ognjenović, socijalni radnik

– Muka mi je od te prepirke koja će struja da prevlada u SNS. To se desilo i sinoć. Udario tuk na luk. Perišić je mislio da ga smeni ovim potezom, a on će sada da krene u ofanzivu da smeni Perišića. Stvarno mi je muka od svega toga.

Bratislav Todorović, trgovac na pijaci

– Aleksić u osnovi nije kriv. Što mu je država dopustila da se u opšte postavi to pitanje. Onaj ko postane većnik, ne sme više da radi svoj posao, odnosno zamrzava mu se radni odnos i kraj. Ovako je sve nedifinisano kao i sve ostalo u našoj zemlji.

M.S.

1 Comment

  1. Ociti dokaz da za pozadinske chika brkice jako popularne 90-tih a inace clanova tajnih intetesno finansijskih skupina nije nikakav problem da preko svojih namestenika proguraju bilo koju odluku pa bila ona i u suprotnosti sa zakonom. Niska piramida nastavlja da deluje na najbeskrupulozniji nacin sto je dokaz prethodnih javnih objava na Fb ljudi koji su mnogo bolje upuceniji u pozadinu cele price.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *