Srđan Mitić – vojnik i heroj FK“Radnički“ Niš

Srđan Mitić , dugogodišnji ekonom Radničkog iz Niša, uz klub je prošao dosta dobrih i loših momenata. Neretko ga na utakmicama viđamo kako užurbano trči atletskom stazom rešavajući razne probleme u hodu. Kako je Čair suspendovan pred Mitićem je zadatak da opremu sa „Čaira“ prenese na obližnji stadion Železničara kraj pruge. U obavljanju svojih obaveza ovog vojnika kluba nije sprečio ni jak sneg koji je okovao Niš.

ekonom

U vremenu kada se po medijima Radnički uglavnom pominje zbog zatvaranja istočne tribine stadiona Čair, koji ne ispunjava bezbedonosne uslove za održavanje utakmica i čestih licitacija za upražnjeno trenersko mesto odlučili smo da se okrenemo jednom čoveku koji je bez obzira na sve uz niškog superligaša.

– Moramo da se preselimo na stadion Železničara, vreme mi ni malo ne ide na ruku, ali za Radnički nikad i ništa nije teško i nemoguće. Sve će biti završeno na vreme, makar Brada radio i u Novogodišnjoj noći ili na Badnji dan ili Božić, uvek sam sve uradio besprekorno, pa će tako biti i ovog puta! Radnički je život, a ostalo su sitnice, napisao je Mitić na svom Fejsbuk profilu.

Popularni „Brada“ u Radnički je došao marta meseca 2011 godine. Sa klubom je delio i lepe i one manje lepe trenutke. Svojom posvećenošću Radničkom u potpunosti je zaslužio status „heroja iz senke“.

Aleksandar Ilić