[GDE ZA SRPSKU] Srećna Nova, drugi put

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanka: Olja Wagner

plastic sunday5Ne znam da li zbog „krize“ i manjka para u budžetu ili zbog nečije inicijative u Opštini Mediana, ali ove godine u Parku Svetog Save na dočeku Srpske Pravoslavne po julijanskom kalendaru Nove godine nastupaju niški muzičari.

U prepodnevnim satima od 13 do 17h pripremili su program za najmlađe, a od 22h binu će preuzeti „Plastic Sunday“ i kako za gradjanin.rs kaže Milan, od njih možemo da očekujemo pre svega dobru svirku i puno energije sa bine koja će dodatno ugrejati prisutne te večeri.

Nakon toga nastupaju „Penthouse“ negde do iza ponoći sa svojim poznatim repertoarom sačinjenim od covera, a umesto trubača koji postaju klasika, za (odličnu) promenu posetioce Parka će razdrmati Saita sa svojim Mambama.

Prvi put ove godine Nišlije imaju i alternativnu priliku za doček ove sekundarne Nove godine na letnjoj pozornici u tvrđavi, gde je za ljubitelje elektronske muzike spremljen mali spektakl. U pitanju je zimski Open Air Party u organizaciji ekipe B.A.U.K.-a i uz muzičku podršku ekipe El Jazzyra, sa gostom koji je jedan od začetnika Tech-House, Terry Lee Brownom.

terrylee„Za ovu priliku enterijer Letnje pozornice biće posebno „utopljen“ raznim pirotehničkim/vatrenim/svetlosnim sredstvima i efektima, po prvi put instaliranim na ovom prostoru“, kaže Igor Maksimović (B.A.U.K.) i dodaje „da je iz potrebe da se nešto pomeri sa mrtve tačke u ovom gradu došlo do ove naizgled šašave ideje od koje želimo da stvorimo tradicionalnu manifestaciju u narednim godinama“.

Pitam Ivanu Antović (Urban Bug), koja je imala tu čast da Terryja upozna i intervjuiše pre nekoliko godina, šta možemo da očekujemo.

[quote]- Kad B.A.U.K. pozove na žurku, naše je samo da se odazovemo. Reč je o poverenju, a stekli su ga dovodeći odlične DJ-eve godinama unazad. To kakvi su organizatori pokazuje i činjenica da se njihovi gosti uvek rado vraćaju. Jedan od njih je Terry Lee Brown Jr. koji nas je doslovce oduševio prošlim nastupom u Nišu. Terry je, inače, kao klinac letovao sa roditeljima na Jadranskom moru, u vreme bivše Jugoslavije, tako da ga lepa sećanja vežu za ove naše zemljice. Mene je barem jako obradovao pominjanjem države u kojoj sam odrastala. Veoma je prijatan lik, ima odličan odabir muzike i znam da će nam prirediti finu vožnju sastavljenu od nekoliko žanrova, ali sa bazom u tech-houseu. Terry voli da svira u malim klubovima, stoga sam naročito prijatno iznenađena što je pristao da nastupa u velikom prostoru kakav je kafe „Pozornica“. Poseban šmek daće ambijent u kojem ćemo proslaviti „srpsku“ Novu godinu, jer ćemo, kako čujem, uz domaćine El Jazzyru i „domaćinsko“ kuvano vino, imati i razna „pirotehničko-vatreno-svetlosna sredstva i efekte“ na prvom zimskom „Open air partyju“ u Tvrđavi. Jedva čekam!”[/quote]

music to playZa one koji se boje zime i vole alternativnu muziku, brend “Music To Play In The Dark” u klubu “Feedback” vrti hitove koje retko gde u gradu možete da čujete, tako da dragi moji Građani…

Izvolite na bilo koji od ova tri “dočeka”. Nećete pogrešiti štagod da izaberete, samo stvar ukusa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266