SRS: Da li antinatovski miting služi režimu ili ne?

Nikola Savic
piše: Nikola Savić, predsednik OO SRS Niš

Svedoci smo većeg broja antinatovskih protesta u poslednje vreme. To je normalna i očekivana reakcija svih onih koji se ne klanjaju natovskom milosrdnom anđelu. Ovde nije reč o tome koliko je na ovom ili onom antinatovskom skupu bilo prisutno ljudi.

Koliko god da ih je bilo, bilo je dosta a uvek je moglo i više. Jedno je nesporno, takvim skupovima prisustvuju iskrene patriote i protivnici Nato okupacije, ma ko oni bili. Takav jedan skup zakazan je za neki dan i u Nišu.

Ovde je ključno pitanje, ko je stvarni organizator tih skupova i da li takvi skupovi zaista služe formalno proklamovanom cilju. Možda zvuči čudno, ali skupovi čiji su organizatori minorne organizacije ili pojedinci, najviše koriste aktuelnom režimu i onome protiv koga su upereni. Sa druge strane, građani se pitaju zašto se sve patriote ne udruže u zajednički front protiv Nato okupacije. I ovde se dolazi do onog najvažnijeg. Ne može se smatrati borcem protiv natovske okupacije, svako ko preko društvenih mreža a negde i preko režimskih medija pozove ljude da izađu na trgove i ponesu antinatovsake transparente.

SRS
Miting SRS u Nišu

Ovde imamo sledeću situaciju. Anonimni čelnici nekih minornih patriotskih organizacija, ili još gore, neki samozvani antinatovski pojedinci, pozivaju Vojislava Šešelja i Srpsku radikalnu stranku da im se pridruže u borbi protiv Nato okupatora. Zaista izgleda smešno da se neko usuđuje da podseća i poziva Vojislava Šešelja na tako nešto! Samo naivni i neznalice mogu to predalagati. Ne može se iluzijama, već odvažnom i promišljenom akcijom doći do proklamovanog cilja. Jedino je Vojislav Šešelj na delu pokazao i dokazao da ima i većih vrednosti od života.

Vojislav Šešelj poručuje svim antiglobalistima patriotama, dobro ste došli na protest koji 24. marta u Beogradu organizuje SRS, na dan početka Nato agresije. Tog dana će biti izrečena i Haška presuda Radovanu Karadžiću, koja će prema nekim saznanjima biti drakonska. Datum uzricanja haške presude opet je pažljivo izabran kao i mnogi slični datumi pre njega. To nas «naši zapadni prijatelji» samo podsećaju da nisu zaboravili na nas.

4 Comments

    1. Taj covek za kog vi tvrdite da pise pismene zadatke za 6 razred. Taj isti covovek ujedno moj profesor najbolji profesor kojeg sam do sada imao, vi imalo imate imalo veze sa ovim sto se dogadja sa nasom drzavom i uopsteno kuda ide ova nasa srbija ne bi vas zvali Misa Medijana vec bi bili Nikola Savic.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *