SRS: U Srbiji se spremaju izbori, nameti povećavaju, a narod ćuti …

Bojan Krstić, predsednik GO SRS
piše: Bojan Krstić, predsednik GO SRS

Nakon silnog predizbornog obećavanja nekakve budućnosti u koju su samo naivni mogli poverovati, naprednjačka vlast je krenula sa bolnim rezovima za „preporod“ ekonomije. I kako to obično biva, najveći udar je uvek na srpsku sirotinju. Na njima se slomila sva ta budućnost u koju su poverovali i koja se, što je najgore, i dalje nastavlja.

Kao da dosadašnje smanjivanje standarda nije bilo dovoljno, „stručnjaci“ sa svih nivoa vlasti nastavili su sa svojim spasonosnim idejama štednje.

Ceneći srpske umove, u želji da spreče odliv srpskih mozgova i da pomognu studentima da ostanu ovde, ukinuli su benificije studentima na prevoz. Postarali su se i za one retke zaposlene, uglavnom u državnom sektoru (jer je srpska privreda na izdisaju), odlukom o otpuštanju 35 000 zaposlenih u administraciji. Tako će još 35 000 porodica ostati na belom hlebu. Zato srpska sirotinja bez pposla nema drugog izlaza do traženja spasa u kladionicama i igrama na sreću. Kažu da ajkula oseti par kapi krvi kilometrima daleko…

Tako i ovi srpski „reformatori“ osete svaku šansu da narodu upregnu još koji jaram, još koju taksu, još koji materijalni namet. Najnoviji u toj lepezi nameta je i uvođenje poreze da dobit građana na kladionicama. I ne samo da će srećni dobitnici platiti porez na dobit, već i na svoj uloženi deo, bez obzira što je to dobit kladionice, na koju ona već plaća porez. Sve u svemu, ako ste srećni u klađenju, država će vas oporezovati i na tu sreću, pa čak i na vaš novac, koji ste uložili!

radikali 1
Konferencija za novinare SRS-a Niš

Ako nam je za utehu, premijer i njegova svita tvrde da smo izašli iz krize i da je svaka godina bolja od predhodne. Za takve izjave, obično treba neki argument. Prema njihovoj statistici, na osnovu poslednjeg utvrđivanja minimalne potrošačke korpe 2014. godine, ona je iznosila 34.973 dinara. Već krajem 2015. porasla je za oko 6.100 dinara i iznosila 41.072 dinara, dok je cena rada (koja bi morala da prati rast potrošačke korpe) na godišnjem nivou porasla tek oko 840 dinara.

Sve u službi građana, u službi srpske sirotinje, koja je naročito na jugu Srbije izuzetno izražena! Ostaje još samo da obezbede da ih ovako gladne neko tuče i privodi… Bez brige! Pored redovne policije i komunalna policija dobija mogućnost da vas privede, čak i da pri tom primeni silu, ako se opirete. Jeste da nismo imali puno prilika da vidimo da su prijavili, priveli, tužili nekog magnata za ispuštanje toksičnih otpada iz svojih fabrika, nekog tajkuna za ekonomske malverzacije, ali to nije mnogo ni bitno! Aktuelna vlast je shvatila da je na je najveća opasnost za srpsku ekonomiju sirotinja, koja nije u stanju da plati 75 dinara za karticu u javnom prevozu. Zato ulaže u kontrolore, u komunalnu policiju koja ih prati, u gorivo za njihov automobil… I niko neće moći da ošteti budžet grada za 75 dinara neplaćenjem karte! To će privođenjem izgrednika sprečiti tri plaćena komunalna policajca , uz dodatno plaćene kontrolore i trošak njihovog automobila!

Jedna anegdota iz vremena Miloša Obrenovića kaže da je uvek nakon povećanja poreza pitao šta narod radi. Ako bi mu odgovarali da viče, da preti, on bi naređivao da povećaju još. A kad bi mu javili da narod ćuti, odmah bi naredio da se namet smanji, jer kad narod ćuti, sprema neku pobunu i promenu vladara.
U Srbiji se spremaju izbori, nameti povećavaju, a narod ćuti…

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *