SRS: Vučiću, s(trpeli) smo se dve godine i nije nam bolje

Bojan Krstic
piše: Bojqn Krstić, predsednik GO SRS Niš

Pre dve godine, kao što inače dvogodišnje čini, premijer Vučić je rekao: „Građani Srbije, strpite se samo još dve godine i za dve godine (2016.) živećete mnogo bolje!“. A građani Srbije bili poslušni, pa poručuju premijeru: „Strpeli smo se! Ko preživeo, ko nije, ali za samo par dana počinjemo sa blagostanjem!“

Doduše, ne pada bolji standard sa neba. Treba za to izvršiti detaljne pripreme. Tako je , sve u cilju boljeg života, premijer prvo smanjio plate i penzije za 10%, pa na tu osnovicu vraćao mrvice, poskupeo struju (i najavljuje dodatno poskupljenje u 2016.), povećao akcize na gorivo, naftu i svuda gde je to moglo i nije moglo, poskupeo hranu i sve dažbine, koje opterećuju budžet građana. Gradio je gradove od magle i vode, asfaltiravao po 200-300 metara puteva, otvorio brzu prugu sa Kinezima, (doduše samo 2 ipo metra, ali biće je još), najavio otpuštanje više desetina hiljada zaposlenih u javnom sektoru, poklonio u Srebrenici 5 miliona evra, (verovatno ni sam ne znajući zašto, jednostavno mu tako rekli), najavio promenu naziva OŠ „Sveti Sava“ u Novom Pazaru u ime svog dobročinitelja šeika iz bratskih nam arapskih naroda i mnogo, mnogo toga, što će u 2016. usrećiti srpski narod.

Grad-Niš

Ali, budimo iskreni, ništa od toga ne bi uspeo, da nije imao kvalitetne saradnike i pomagače, kako u vrhu, tako i na lokalu. Ni Niš nimalo ne zaostaje u reformama, koje nam najavljuju sudbonosnu 2016. kada će Švajcarci doći da mole za zaposlenje i radne papire u Srbiji! Dokaz tome je i greška koja im se potkrala u administraciji, pa su niškim penzionerima isplaćivali uvećanije penzije, nego što bi trebalo i to par godina. Srećom, neki stručnjak je to otkrio i normalno, sada od penzionera traže da novac, koji nije njihov uredno vrate državi. Ali ne onako, kako su ga dobili – vraćajući na 2-3 godine, koliko je uvećanje teklo, već su dobili rok na 10 polumesečnih rata! Takođe, to što je nekome to lažno uvećanje taman uvećalo penziju za toliko da uđe u grupu onih, kojima je smanjena 10% (jer im bez tog greškom izazvanog uvećanja, penzija ne bi bila smanjena), to nikom ništa! Da vrate što su uzeli, da penzija bude onolika, kolika jeste, a to što smo je smanjili 10% – eto, dešava se i u uređenijim zemljama…

Bori se lokalna vlast u Nišu i protiv otpuštanja i racionalizacije! Može Vlada da otpušta kog želi, ali stranački kadrovi se moraju zapošljavati! Kakva racionalizacija?!? To za stranačke kadrove ne važi! Zato je za 2016. u niškim preduzećima Aerodrom i Direkcija za javni prevoz odobreno zapošljavanje ukupno 24 radnika. Oni će sigurno biti izabrani putem konkursa i preko Biroa za zapošljavanje, a ne putem stranačkih linija. Tražio je i Vodovod odobrenje da se u 2016. zaposle još 22 neudomljena kadra gradskih nam vlasti, ali nisu naišli na odobrenje. I onda, sasvim slučajno, kad već ne može u 2016. primili su baš 22 nova radnika u 2015. Ko bi rekao ?!?
Srpska radikalna stranka veruje premijeru da 2016. može biti početak boljeg života i standarda, kako građana Niša, tako i čitave Srbije. To se može postići raspisivanjem sveopštih izbora u Republici Srbiji, odlaskom ovih samozvanih „naprednih reformista“ i izborom srpskih radikala , kako na nivou Republike, tako i na lokalnom nivou!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *