Šta rade opštinari na stranačkoj tribini Lazanskog u radno vreme?

piše: Milosav Jukić
tekst i foto: dipl. ing Milosav Jukić

Vidim u novinama „Lazanski razgovara sa građanima“. Nisam baš nešto građen ali građanin jesam. Prva pomisao mi je bila da je to partijski sastanak pod firmom građani. Hajde da vidim, izglancam patike (moj BMW), i krenem. Imam samo dva pitanja, možda mi se posreći.

Dođoh ispred Kulturnog centra a tamo, ispred vrata, svi u odela, Lazanskog nema. Da nije neka svadba, možda pogreših? Nekako volim da gledam ono što mi se ne nudi da vidim pa ostadoh u dvorištu.

Posle kraćeg vremena stiže i gospodin Lazanski. Gle, zaboravio odelo da ponese, sportska jakna. Nema kulturu oblačenja. Gledam naše pa mi milina, odelca broj manja, cipelice u njih da se ogledaš, sve po poslednjoj modi. Kad’ vidim tu i neki opštinari (radnici i funkcioneri), a radno vreme. Šta će građanski službenici na stranačkoj tribini u toku radnog vremena? Oko 11 sati, prepodne.

Lazanski razgovara sa građanima
Naši, kako i priliči, limuzinama BMW i AUDI

Pogledam kolca, Lazanski stigao sa Škodom Fabiom. Bar da ima felne. Još crvena, kao da je iz SPS. Naši kako i priliči, limuzinama BMW i AUDI. I felne su tu. Ma vidi se odmah, standard i ukus se ne mogu sakriti.

Dobro, to je razumljivo. Naši već četiri godine mukotrpno rade sa ponižavajuću platu i to daje rezultate. Lazanski tek sada ulazi u politiku, sprema se da radi. Sledeći put, kada bude dolazio, paziće i on na odelca i limuzinu.

Uđoh, sednem da malo razgledam. Unutra je bio veliki broj novinara što je i razumljivo za ovakav događaj. Veliki broj naših iz SNS-a i dosta praznih mesta. Gde su građani?

Lazanski

Na zidu parola „ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA POBEĐUJE“. I još dve zastave SNS-a. Shvatih da sam pogrešno razumeo, ovo je skup „Lazanski razgovara sa zaposlenim građanima SNS-a“. Tu sam već višak, nije red da smetam.

Lazansski-i-per

Ustanem, i tiho i nečujno odoh. Sada da pitam da li imaju dozvolu za izlazak u radno vreme, glupo je. Znam da će im biti umanjena plata zbog odsustva sa posla. Mislim da znam. U stvari, trebalo bi. Kako da kažem, ne znam.

13 Comments

 1. „Lazanski ima šta da kaže“. Dabome da ima. Imaju i gladne i nezaposlene Nišlije itekako šta da kažu. Njih niko ne brenuje. Ni ovi što u radno vreme, službenim besnim autima, na naš račun, demonstriraju „slobodu kretanja“ a nikako obavezu rada u radno vreme. Vratimo se Lazanskom. Uvek je imao šta da kaže – u korist vladajuće hunte. Od Miloševića do danas. Čovek od gume, savitljive kičme, pa to ti je. Dakle, ima šta da kaže – kako se služi i kako se manipuliše u korist političkih gazda. Dobro mu ide i izveštio se.

  Juki, bravo!

  1. Ja mislim , gledajući sliku i čitajući članak , da
   Lazanski drži analfabetski kurs ,opismenjuje ove „naše“ a „njegove“,on i ne zna da je to „Sizifov posao“ !
   A što se tiče „integriteta“,“kičme“,gume, plastike …
   to su znali i bez njegovog „podučavanja“ ,sam* tako !

 2. U prethodnim komentarima se vidi da su se aktivirale namigusice sa svojih racunara, sa spiska i reda cekanja za neki budzetski posao, neka kancelarijica, ma sve ce to posle izbora da bude samo pisite da nas narod voli i podrzava. MARODE PAMET U GLAVU NA IZBORIMA DA RAZVLASTIMO OLIGARHIJU ! Sve stranke u vlasti od 1990 preskociti na glasackim listicima.

  1. Jedino da čekamo da se Tito – povampiri !
   Auh , izvini , zaboravio sam da ima stranaka u Nišu ,
   koje nisu učestvovale u vlasti !
   Slažem se !

 3. Svako ima pravo da ide gde zeli, slobodna zemlja kretanja. Lazanski je neko ko zaista ima sta da kaze, na listi naprednjaka je i sve pristalice istih su dobrodosle, bili funkcioneri ili ne.

 4. Svako ko voli neka izvoli, kome se ne svidja vrata su otvorena.Lepo je cuti novosti, Lazanski je profesionalac i zaista se ima sta cuti i nauciti od njega.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *