Šta se sve unosi u Palatu pravde u Nišu?

Svaka deseta ili petnaesta osoba koja uđe u Palatu pravde u Nišu ima kod sebe ili u torbi neki nedozvoljeni, oštar predmet koji pravosudna straža oduzme. Reč je o šrafcigerima, perorezima, skalpelima i sličnim predmetima koji mogu biti upotrebljeni kao oružje, saznajemo u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Poslednje užasne scene u sudu kada je vojni penzioner Blagoje Stojanović napao nedužnu devojku Anđelu Mitić, a  potom presudio sebi popivši sonu kiselinu, otvorile su ovo pitanje.

Kako je deda kroz detektor metala, uneo britvu kojom je povredio devojku?

Blagoje je tužio njenu majku od koje je tražio navodno pozajmljenih 3.300 evra. Devojka je došla u sud da opravda njeno odsustvo zbog bolesti, a on je napao i dva puta je posekao po vratu.

Ana Gajić Ristić, potrparolka osnovnog suda kaže da je postupak sa sudskim stražarima u toku.

Uzete su izjave iod svih stražara koji su bili u smeni tog dana, 23. jula kada su se u hodniku suda dogodile nemile scene. Detalje izjava za sada ne možemo dati jer se slučaj još uvek ispituje – rekla nam je Gajić Ristić.

Tog dana, nezvanično smo saznali da je deda sa štakama, prolazio kroz detektor metala, ali je pokazao pejsmejker za koji je tvrdio da je uzrok zujalice. Straža je verovatno bila popustljiva prema starcu koji jedva hoda i za koga nisu ni mogli da pomisle da će pokušati da počini zločin.

Mi na ulazu u sud imamo detektor metala i rendgen skener koji identifikuje predmeta u prtljagu, torbama, torbicama, ženskim tašnama i slično. Od februara 2016. godine do danas samo rendgen skener je zabeležio 996.000 podataka o prolazu, znači skoro pa milion. To što straža oduzme predmete koji mogu služiti kao oružje, ljudi obično zaborave u svojim torbama i džepovima. Nikad se nije dogodio slučaj kao što je ovaj pre nekoliko dana – kaže nam gajić Ristić.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *