Štab za vanredne situacije u Nišu naredio evakuaciju stanovništva iz Jasenovika

Štab za vanredne situacije Grada Niša doneo je naredbu da se sutra i prekosutra 25. i 26. januara obavi potpuna evakuacija stanovništva iz sela Jasenovik jer će se u tom periodu uklanjati dve cisterne s amonijakom koje su pre dva dana iskliznule sa šina. Ova odluka je doneta na vanrednoj popodnevnoj sednici 24. januara2019. godine.

NAREĐUJE SE potpuna evakuacija sela Jasenovik zbog moguće akcidentne situacije prilikom uklanjanja vagona-cisterni sa amonijakom koja će se izvršavati 25.01.2019. (petak) i 26.01.2019. (subota) u vremenu od 07:00 časova do 17:00 časova. Svi meštani sela Jasenovik biće pojedinačno obavešteni o merama i postupcima tokom evakuacije. Sa ugroženog područja stanovništvo će biti preveženo kombijima i automobilima do glavnog puta ka selu Jasenovik odakle će biti evakuisano autobusima „Niš-ekspres“-a. Zbrinjavanje evakuisanog stanovništva izvršiće se u objektima na teritoriji Grada Niša i to: Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju (ulica Pariske Komune bb) i Gerontološki centar Niš (ulica Radnih brigada 15). Sa ugroženog područja životinje će biti prevežene kamionima stočarima do depoa koji se nalaze na bezbednoj lokaciji – naredio je komandant štaba i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ovo je doneto nakon preporuke „Železnica Srbije“ koje su prosledile štabu odluku o uklanjanju cisterni odnosno njihovoj spremnosti da to učine.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *