Stadion „Čair“ pred prozivku „Radničkog“ bez struje (i vode)

Četiri dana pred planiranu prozivku na stadionu Čair, pripreme za novu sezonu odvijaju se teško. Na stadionu je predostrožnosti radi isključena voda kako bi se instalacije sačuvale, a pored toga zbog dugovanja od oko milion dinara na istočnoj tribini, koja je u nadležnosti grada isključena je struja.

stadion-Čair
foto: Emilija Miljković – Ivković

Komentari na socijalnim mrežama naveli su mnoge da pomisle da je voda isključena zbog dugovanja. Tekuće vode trenutno nema na stadionu, ali radi se o merama predostrožnosti, isključena je kako se instalacije ne bi zaledile, tu informaciju potvrdio je i direktor JKP Naisus. Vodosnabdevanje biće normalizovano do zakazane prozivke.

– Fudbalski klub Radnički nije isključen sa redovnog vodosnabdevanja, oni se delom snabdevaju preko SC Čair, a delom preko javne mreže. U delu grada gde se stadion nalazi trenutno se ne izvode nikakvi radovi sa naše strane. Klub duguje za dva računa 175.000 dinara, međutim, nalog za isključenje ne postoji, a kvar nam nije prijavljen, kaže direktor JKP Naissus Dejan Andrejević.

Račun za istočnu tribinu stadiona plaća grad, za ostale tribine nadležan je Sportski centar „Čair“. S obzirom da su svlačionice i perionica kluba na istočnoj tribini otežano je funkcionisanje kluba.

Sanja-Mirkovic-1
Ilić najavljuje da će vode biti, a da će se struja uključiti do prozivke fudbalera

Prema nezvaničnim informacijama dugovanje za struju je oko milion dinara, predsednik Radničkog Radan Ilić najavljuje da će napajanje električnom energijom biti normalizovano do subotnje prozivke.

– Struja je trenutno isključena na istočnoj tribini stadiona Čair. Grad je vlasnik objekta, a naš klub korisnik, plaćanje struje za istočnu tribinu je u nadležnosti grada. Mi imamo informaciju da će struja biti uključena do prozivke koja je zakazana za subotu 9. januara, rekao je Ilić.

Gradski većnik resorno zadužen za sport Milan Pešić rekao nam je da ne može da komentariše postojeći problem jer za njega nije nadležan i da za komentar kontaktiramo upravu fudbalskog kluba Radnički.

Šef kabineta u niškoj Distribuciji Dragoslav Pavlović trenutno je na bolovanju, a na naše pozive nije odgovarao direktor Darko Bulatović.

A. Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *