Stanković: Niška vlast da počne da brine o imovini Grada

Udruženje penzionera „Rentgenova Niš“ koje koristi prostorije u Mesnoj kancelariji „Mija Stanimirović“, posetio je Miodrag Stanković, odbornik Skupštine Grada Niša. Njima je ta mogućnost veoma značajna, jer se tu sastaju, druže i kvalitetno provode svoje slobodno vreme. 

Pre 8 meseci, nakon odborničke inicijative koju sam podneo kao odbornik Skupštine Grada Niša , izvođeni su radovi na adaptaciji prostorija Udruženja. Objekat je stavljen u funkciju za doček Nove godine. Nedopustivo je da su u adaptiranom prostoru, u roku od samo nekoliko meseci, zidovi počeli da pucaju, voda sa plafona curi, usled vlage podigao se parket koji je takođe popucao“, rekao je Stanković. 

Stanković je podsetio da osim Mesne kancelarije „Mija Stanimirović“ i mnoge druge su u lošem stanju, zapuštene i neuslovne za bilo kakve aktivnosti. Pored zaposlenih u Upravi Grada, mesne kancelarije koriste i mnogobrojna udruženja – šahisti, plesači, penzioneri, humanitarne organizacije itd.

Grad bi trebalo da se domaćinski ponaša prema svojoj imovini i da je održava u stanju koje omogućava njeno nesmetano korišćenje“, istakao je Stanković. 

U ranijem periodu, do pre deset i više godina, vršeni su redovni obilasci mesnih kancelarija, zapisnički je konstatovano gde postoje problemi i šta je sve potrebno popraviti i zameniti, ali sa tom praksom se prestalo. Sada se samo od izbora do izbora vrši pregled stanja mesnih kancelarija, jer se u njima nalaze biračka mesta.

Pozivam gradonačelnicu i ostale čelnike Grada da hitno reaguju i počnu da brinu o imovini Grada, da se nadoknadi nastala šteta a prostor Udruženja penzionera Rentgenova ponovo adaptira“ . zaključio je Stanković. 

Mesne kancelarije su imovina Grada i građani često svoje potrebe i poslove završavaju u mesnim kancelarijama, koje su najbliže mestu njihovog stanovanja.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *