Stanković: Novi Niš – mrtvo slovo na papiru

Miodrag-Stanković
piše: Miodrag Stanković, predsednik DS u Nišu

Na prostoru kasarne “Bubanjski heroji” do 2017. godine treba da zasija Novi Niš. Sudeći po tome, međutim, kako se aktuelna gradska vlast od 2012. godine do danas ponaša, i Novi Niš će biti još jedno mrtvo slovo na papiru, jer investitori do danas nisu dobili građevinsku dozvolu, a izgovori za to su, blago rečeno, smešni.

Novi Niš je, da podsetim, projekat koji je Demokratska stranka 2011. godine uspešno započela sa američkom kompanijom „Clean Earth Capital“ , tako što je američki investitor 15 hektara zemljišta platio million i po evra, s tim da ostatak gradu “doplati” u vidu stambenog prostora od 21 000 kvadratnih metara, i da u izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelima, apartmanima, bolnicom , akva-parkom i brojnim drugim sadržajima, uloži 60 miliona evra.

„Clean Earth Capital” će , kako stvari stoje, biti još jedan u nizu investitora koje je Demokratska stranka dovela u Niš, a koje će aktuelna gradska vlast iz njega oterati, i to zauvek.
Jer , budimo realni: ko će ozbiljan i nadalje pregovarati sa predstavnicima lokalne samouprave koji na pitanja o tome zašto je došlo do zastoja u izdavanju dokumentacije odgovaraju kako bi i oni hteli da se kandiduju za papu, ali eto, to nije moguće.

ds

Možda bi se oni bolje snašli u ulozi pape nego na položajima koje su uzurpirali i koje ne zaslužuju jer jednostavno – ne umeju da odgovore zahtevima koje njihove funkcije podrazumevaju.
Do početka radova je trebalo da dođe 2013. godine,a Nišlije bi “Novi Niš” trebalo da dobiju 2017.godine. Do današnjeg dana, nije urađeno ništa.

Pitam vas, Nišlije, dokle?

Dokle ćemo mirno gledati kako investitori odlaze iz našeg grada, a sa njima i naša deca? Jer i investitori i naša deca žele ozbiljnu državu kao podršku za sve ono što mogu da pruže. Srbija to u ovom trenutku ne može da im garantuje. Niš to ne može da im garantuje sve dok njime upravljaju neuki, nemarni i neodgovorni ljudi, koji nisu svesni odgovornosti koju njihove funkcije nose.

1 Comment

  1. Istina je nešto drugačija. Investitor je hteo da se jedinstvena parcela izdeli na veći broj manjih a onda da stavlja parcelu po parcelu pod hipoteku i da tako dolazi do novca. Kada proda jednu zgradu investitor od tih para i kredita pravi sledeću i tako do završetka „projekta“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *