Stanković: Što pre završiti rekonstrukciju Tvrđavskog mosta, osvetliti ga odmah!

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se što pre završe radovi na rekonstrukciji Tvrđavskog mosta, koja traje već punih sedam meseci, a koja se nikako ne privodi kraju, a da se most pod hitno osvetli jer je potpuno nebezbedan.

Sa rekonstrukcijom Tvrđavskog mosta počelo se marta ove godine. Vrednost radova je 60 miliona dinara. Bilo je reči da će se radovi završiti za 3 i po do 4 meseca, međutim sa radovima se stalo, ako je uopšte ozbiljnijih radova i bilo. Most sada izgleda potpuno isto kao i prvih dana kada je rekonstrukcija počela, čak i gore.

Most u samom centru grada, koji pešaci najčešće koriste, kako bi prešli na drugu stranu reke i došli do Tvđave nije prohodan već sedam meseci.

Umesto da je most do sada ojačan i zaštićen, radovi stoje u mestu. Stiče se utisak da se „uveliko“ radi, ali se završetak radova ne nazire. Šta je u pitanju? Nemar izvođača radova, nadzornog organa, finansijera…“ – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.

Most je izuzetno frekventan za pešake, jer se preko njega ide na Veliku pijacu i Glavnu autobusku stanicu. U stanju kakvom je sada, on je potpuno nebezbedan, neosvetljen i vrlo rizičan za građane, koji tu prolaze. Most je pun neravnina, metalnih i drvenih prepreka, barijera, ispusta, padova, nabacanog šuta. Šta će biti u zimskim mesecima, kada bude snega i poledice? Da li neko razmišlja o tome? – rekao je Stanković.            

Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *