Stanković: Vršilac dužnosti predsednika Višeg suda vrši direktan uticaj na GIK

Đorđe Stanković ispred ujedinjene opozicije tvrdi da prema njihovim informacija v.d. predsednika Višeg suda, inače predsednik veća koje odlučuje o izbornim žalbama, Tomislav Trajković vrši direktan uticaj na GIK i da traži dopune koje u ovoj proceduri treba da dovedu do odbijanja njihovih žalbi.

Stanković ističe da v.d. status predsednika Višeg suda traje već 8 meseci, da treba da bude izabran u narednih 10 dana i da zato sa ovim kršenjem procedura očigledno pokazuje svoju političku podobnost.

„Vršilac dužnosti predsednika Višeg suda Tomislav Trajković vrši direktan uticaj na GIK, traži dopune koje u ovoj proceduri treba da dovedu do odbijanja naših žalbi. To je direktno kršenje procedura, i u ovom slučaju to vam je kao kada sudija zove okrivljenog da mu kaže šta treba da dopuni da ne bi bio okrivljen“ – kaže Stanković.

Miloš Nešić iz izbornog štaba „Biramo Niš“,  kaže da je Trajković tražio da usvoje zapisnike kojih u momentu kada su žalbe podnete nije bilo. Bez tih zapisnika žalbe bi morale da se usvoje i da se ponovo glasa na tim biračkim mestima.

„U momentu kada su žalbe podnete GIK nije imao zapisnike sa zadnjih 10 sednica, sada intervencijom Trajkovića pokušavaju da umetnu te zapisnike u ceo proces, da ih umetnu u žalbe. Želimo da im stavimo do znanja da smo svesni toga i da kada ti zapisnici stignu shvate da su stigli kasno“ – dodaje Nešić.

Niški sud ima 72 sata da donese odluku a ovo je, kaže Stanković, direktan uticaj na ishod odluka. Konferenciji su prisustvovali predstavnici „Biramo Niš“, Grupe građana „Dr Dragan Milić“, „Ujedinjeni – Nada za Niš“ i „Kreni promeni“, sva 4 predstavnika koalicije koja bi kako ističe Stanković, činila i koja će činiti novu lokalnu vlast.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *